ابداع روشی جدید برای تازه ماندن میوه‌ها بدون یخچال

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #95290
    ezamani
    مشارکت کننده

    پژوهشگران دپارتمان مهندسی بیوشیمی دانشگاه تافتس ایالت ماساچوست امریکا با ابداع پوششی ابریشمی و غلتاندن میوه‌ها و سبزی‌ها در آن، روند رسیده شدن آنها را کاهش دادند.

    به گفته پژوهشگران، این پوشش در حقیقت از نوعی پروتیئن غیرمحلول موسوم به فیبروئین (fibroin) ساخته شده است که در ابریشم وجود دارد و سبب سختی بافت ابریشم می‌شود.

    همچنین، این پوشش خوراکی است، هیچ بو یا طعمی ندارد و با اسپری کردن آن بر روی خوراکی‌های فاسدشدنی می‌توان آنها را بیش از یک هفته تازه نگه داشت.

    عملکرد این پوشش به این صورت است که ابتدا میوه مورد نظر را در این پوشش پروتئینی می غلتانند و سپس آن را در معرض بخار قرار می دهند.

    بخار در حقیقت سبب می شود که پروتئین های فیبروئین بهم متصل شوند و لایه ای محافظ را بر روی میوه مورد نظر تشکیل دهند.

    تصاویر از سمت راست: تصویر شماره یک موزی است که پس از قرار گرفتن در پوشش فیبروئینی 9 روز خارج از یخچال نگه‌داری شده است و تصویر دوم موزی را نشان می‌دهد که بدون پوشش پروتئینی 9 روز خارج از یخچال باقی مانده است.

    پژوهشگران می‌گویند، این روش نگهداری از میوه‌ها می‌تواند کمک بسیار بزرگی به جلوگیری از فساد میوه‌ها و برخی خوراکی ها می کند، چرا که به گفته سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) 50 درصد محصولات کشاورزی درطول زنجیره تولید، توزیع و رسیدن به دست مصرف کننده به علت فساد زودرس از بین می‌روند.

    ابداع این پوشش ابریشمی همچنین افراد را از استفاده از کیسه‌های پلاستیکی که طبیعت را در معرض خطر قرار داده است، بی‌نیاز می کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.