-
نویسندهنوشتهها
-
۲۲ فروردین، ۱۳۹۱ در ۰۵:۱۳ #72758
s.farzi
مشارکت کنندهپزشكان هشدار دادند مصرف یك عدد سوسیس در روز خطر احتمالی ابتلا به سرطان پانكراس را تا یك پنجم افزایش میدهد.
متخصصان سوئدی در مقاله جدیدی تاكید كردند خوردن حتی مقادیر اندكی گوشت فرآوری شده به طور روزانه احتمال ابتلا به این بیماری كشنده را تشدید میكند. سرطان پانكراس نیز از جمله اختلالاتی است كه «قاتل خاموش» نامیده میشود چون اغلب در مراحل ابتدایی بیماری هیچ علایمی از خود بروز نمیدهد.
به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، علایم این سرطان حتی اگر هم بروز كنند اغلب مبهم و گیج كننده هستند مانند كمردرد، بیاشتهایی و كاهش وزن كه معمولا با سایر بیماریها مشترك بوده و همین امر تشخیص صحیح بیماری را دشوار میسازد. به این ترتیب بیماری معمولا زمانی تشخیص داده میشود كه دیگر خیلی دیر شده و به دلیل پیشرفت سرطان، شانس زنده ماندن بیماران تا پنج سال بعد از تشخیص سرطان، فقط سه درصد است.
پزشكان به جز عواملی چون سیگار، الكل و اضافه وزن تقریبا درباره سایر عوامل موثر در بروز این سرطان اطلاعات بسیار اندكی دارند اما در این بررسی جدید دریافتهاند كه خوردن فقط 50 گرم گوشت فرآوری شده مثل سویس یا كالباس در روز احتمال ابتلا به این سرطان را تا 20 درصد افزایش میدهد. همچنین خوردن 100 و 150 گرم از این نوع گوشت در روز به ترتیب 38 و 57 درصد احتمال ابتلا به سرطان پانكراس را تشدید میكند.
بنابراین گزارش، تاكنون علت شناخته شدهای برای این سرطان بیان نشده است اما مطالعات بیانگر این مطلب است که افراد سیگاری دو برابر افراد غیرسیگاری به سرطان غده پانكراس مبتلا میشوند.
رژیم غذایی نیز ممکن است در ایجاد سرطان لوزالمعده دخالت داشته باشد به طوری که این سرطان در افرادی که کافئین مصرف میکنند و همچنین افرادی که غذاهای پرچرب به خصوص چربیهای حیوانی مصرف میکنند، بیشتر مشاهده میشود. برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پانكراس توصیه میشود که رژیمهای غذایی متنوع، کم چرب و با فیبرهای غذایی فراوان مصرف كرده و از استعمال دخانیات نیز پرهیز نمایید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.