آخرین تحقیقات بیانگر این است که کلسیم نقش زیادی در لاغری دارد البته، نه اینکه همه چیز بخوریم سپس لبنیات مصرف کنیم که دچار اضافه وزن نشویم .لبنیات در کنار غذا چاق کننده است و ذخیره چربی را زیاد میکند
مطالعات نشان میدهند که متابولیسم کلسیم و شاید اجزای دیگر لبنیات ممکن است موجب تغییر انرژی شده و نقش در کاهش وزن داشته باشند.
چگونگی اثر :ژن agouti که نوعی ژن چاقی بیان شده در سلولهای بافت چربی انسان است و از طریق تحریک بیان و فعالیت آنزیم اسید چرب سنتتاز که آنزیمی کلیدی در لیپوژنز و مهار لیپولیز است سبب تحریک جریان یون کلسیم و پیشبرد ذخیره انرژی در سلولهای بافت چربی انسان میشود.
نتایج تحقیقات در آدیپوسیت موشها که الگویی مشابه انسان دارند نشان میدهند که این ژن باعث میگردد در رژیم با کالری یکسان، گروه دارای رژیم کم کلسیم، افزایش وزن و تجمع چربی و در رژیم پر کلسیم مهار لیپوژنز، افزایش ترموژنز، تسریع لیپولیز، سرکوب تجمع چربی و ممانعت از افزایش وزن دیده شود.
باید در نظر داشته باشیم اثر لبنیات هنگامی بیشتراست که همراه با رژیمهای کاهش وزن باشد.
میزان بیشتر اسیدهای آمینه شاخهدار به ویژه لوسین در لبنیات عامل مهمی در تحریک سنتز پروتئین، مهار کاتابولیسم پروتئین و کاهش توده چربی است.