چاقی در بسیاری از بیماریها نقش مهمی دارد. متأسفانه این عارضه بهسرعت در تمام دنیا رو به گسترش است بهطوری که در سال2000 شیوع چاقی در برخی کشورهای پیشرفته به 65درصد جمعیت بزرگسالان رسید. چاقی احتمال ابتلا به سرطانهای مختلف از جمله سرطان غدد گردنی (آدنو کارسینوما)، روده بزرگ، راستروده، کلیه، سینه و رحم در مورد خانمهای یائسه را افزایش میدهد. چاقی عامل حدود یکچهارم سرطانهای سینه در جهان است. احتمال بروز سرطان سینه در زنان یائسه دارای اضافه وزن حدودا 50 درصد بیش از دیگر خانمهاست. مصرف بالای میوهها و سبزیجات، حداقل 400 گرم در روز، در مدت زمان طولانی، احتمال ابتلا به چاقی و افزایش وزن را بهویژه در میانسالی کاهش میدهد و احتمال ابتلا به سرطانهای حفره دهانی، مری، معده، روده بزرگ و رکتوم را هم میکاهد. در برخی مطالعات بین مصرف مغز دانهها و سرطان قولون ارتباطی مشاهده شده بهطوری که مصرف این مواد بهویژه در خانمها احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داده است. مصرف سویا نیز به وضوح در کاهش سرطان نقش دارد. دریافت فلاوونوئیدها، مواد رنگی موجود در سبزی و میوههایی نظیر گوجهفرنگی، انگور قرمز، هویج، چای، سیب درختی، پیاز و امثال آن، در کاهش احتمال ابتلا به سرطانهای سیستمهای گوارش و تنفس انسان نقش مؤثری را ایفا میکنند اما اثر فوری در مردان مسنی که به مصرف این مواد روی آوردهاند گزارش نشده است. نوشیدن چای سبز و مصرف سبزیجات تیره نیز در برخی مطالعات علمی بهعنوان عوامل کاهش احتمال سرطان سینه مطرح شدهاند.