دیدهاید خیلی وقتها روی آبلیمو و آبغورههای خانگی یا حتی شور، کپک میزند و خیلی از ما، با خیالی آسوده کپک را پس میزنیم و از باقی خوراکی استفاده میکنیم؟! یا حتی وقتی نان کپک میزند، قسمت کپکزده را جدا کرده و بقیه آن را مصرف میکنیم؟! فکر میکنید کار درستی میکنیم؟!
چراکه برخی کپکها موادی به نام «مایکوتوکسین» یا «سموم قارچی» از خود ترشح میکنند که این سموم هیچ طعم و مزه و بویی ندارند که متوجه آن شویم و عوارض کوتاه مدت هم ندارند اما اگر به صورت مستمر از اینگونه مواد غذایی استفاده شود خدای ناکرده، چندین سال بعد دچار بیماریهایی مانند سرطانهای کبد و … میشويد، بنابراین فرد باید تخصص کافی برای تشخیص قارچها و کپکها داشته باشد و بداند که این کپک نوعی است که چنین سمومی را ترشح میکند یا نه و فقط در این صورت میتواند کپک را از ماده غذایی جدا کرده و بقیه آن را استفاده کند.