بیماران قلبی عروقی باید رژیم غذایی مناسبی که حاوی چربی و نمک کم باشد را استفاده کنند. در گوشت قرمز به صورت کوبیده و کبابی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد چربی وجود دارد و مصرف این غذاها ریسک بیماری قلبی را بالا میبرد.
حتی گوشت قرمزی که به ظاهر فاقد چربی است نیز بین 20 تا 25 درصد حاوی چربی است و به افراد بالای 50 سال توصیه میشود مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانند و این افراد باید بیشتر از گوشت سفید به صورت کبابی و آبپز استفاده کنند.
جوانان به خاطر نیاز بدن و متابولیسم بالا نیازمند مصرف روزانه 200 گرم گوشت قرمز هستند تا پروتئین مورد نیازشان تامین شود، همچنین برای افرادی که اعمال جراحی انجام دادند و نیازمند خونسازی هستند باید روزانه 200 گرم گوشت قرمز مصرف شود.
بیماریهای قلبی عروقی در حال حاضر جزو سه علت اول مرگ و میر و ناتوانی انسان در سراسر دنیا بوده و در حال تبدیل شدن به اصلیترین عامل مرگ و میر یا ناتوانی در اغلب کشورهاست. اگرچه خطرات ناشی از بیماریهای عفونی و مسری بدلیل ماهیت واگیری آنها سریع و قابل مشاهده فوری است امّا عوارض ناشی از بیماریهای مزمن مثل بیماریهای قلبی عروقی برای بیمار و جامعه، پرهزینهتر بوده اما در عین حال قابل پیشگیری است.
فشارخون بالا، دیابت، چربی خون بالا، چاقی، بیتحرکی، سیگار، عوامل ارثی، استرس، تنگی عروق کرنر را از عوامل بیماریهای قلبی اند. برخی از عوامل مذکور از جمله چاقی، فشارخون، استرس و… قابل پیشگیری است.
برای رفع بیتحرکی، انجام ورزش منظم و روزانه 20 دقیقه و سه بار در هفته ضروری است، ورزش باید به صورتی باشد که ضربان قلب را به اندازه 20 نبض افزایش دهد.