آیا شیرهای طعم دار نیز خواص شیر ساده را دارا می باشند؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69489
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    اگر طعم شیر معمولی مانع از مصرف مرتب این نوشیدنی می‌شود، می‌توانید گهگاه از انواع شیرهای طعم‌دار استفاده کنید. شیرهای طعم‌دار مانند شیرهای معمولی شامل: کلسیم، پتاسیم، فسفر، پروتئین و ویتامین‌‌‌های (A، B، D) هستند. البته این احتمال وجود دارد که میزان این مواد براثر افزودن برخی طعم‌ها کاهش یابد. این شیرها از نظر چربی دارای انواع کم‌چرب، پرچرب و بدون چربی هستند؛ اما در مقایسه با شیرهای ساده شیرین بوده و مقدار قند و کالری بیشتری دارند.

    تحقیقات نشان داده است، کودکانی که از شیرهای طعم‌دار استفاده می‌کنند در مقایسه با کودکانی که از هیچ نوع شیری استفاده نمی‌کنند، میزان ذخیره کلسیم بدن آنها بیشتر است.

    یکی از ویژگی‌های شیرهای طعم‌دار آن است که می‌توانند با انواع ویتامین‌ها نظیر ویتامین A،D و مواد معدنی غنی‌سازی شوند.

    شیر طعم‌دار غنی شده با ویتامین D مانند شیر معمولی منبع مهم ویتامین D است و می‌تواند جذب کلسیم را افزایش داده و از نرمی استخوان پیشگیری کند؛ اما نکته قابل توجه طعم و رنگ‌هایی است که به این نوع محصولات داده می‌شود.

    اگر این ترکیبات طبیعی باشند مشکلی ندارند، اما اگر شیمیایی و سنتزی باشند به دلیل آن که این محصولات باید به صورت روزانه و مستمر استفاده شوند، احتمال دارد در طولانی مدت عوارضی را برای مصرف‌کننده ایجاد کند.نکته دیگر شکر زیاد برخی از این محصولات است که بیشتر برای ایجاد طعم مطلوب استفاده می‌شود. متاسفانه شیرینی زیاد از حد می‌تواند میل مصرف‌کننده خصوصا کودکان را به شیرینی‌جات افزایش داده و در برخی افراد مستعد، چاقی و زمینه‌های ابتلا به دیابت را فراهم سازد.

    براین اساس توصیه می‌کنیم شیر را با پوره یا آبمیو‌ه‌های فصلی طبیعی مانند: طالبی، سیب، موز، هویج و… مخلوط کرده و یک شیر طعم‌دار طبیعی خانگی تهیه کنید.

    بر اثر افزودن میوه به شیر، عدم توانایی هضم لاکتوز شیر تعدیل می‌یابد و از همه مهم‌تر آن که ارزش تغذیه‌‌ای شیر به واسطه وجود میوه دو چندان و مضاعف می‌شود. همچنین اگر بخواهید ارزش پروتئینی شیر را بالا ببرید، شیر را با غلات یا انواعی از مغزها مخلوط کنید. از تلفیق پروتئین حیوانی شیر با پروتئین گیاهی غلات و مغزها ارزش پروتئینی محصول افزایش یافته و قدرت جذب پروتئین در بدن بیشتر می‌شود.

    بهترین زمان مصرف شیر برای جذب بهتر کلسیم، قبل از خواب و بعد از بیداری به صورت ناشتا یا در میان وعده‌های عصرانه است.
    reference:persian diet

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.