-
نویسندهنوشتهها
-
۵ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۲:۲۴ #75724s.samadiمشارکت کننده
درگذشته شکرقهوه ای یا همان شکرسرخ را برای درمان برخی بیماری ها استفاده می کردند، اما بعدها متوجه شدند که این شکر به دلیل وجود برخی ناخالصی ها به طور نسبی سمی بوده و برای سلامت مضر است. از این رو عرضه و تقاضای آن به طور چشمگیری کاهش یافت. اما جالب آن که این روزها دوباره این محصول در برخی مغازه ها در حال عرضه است و برخی افراد با این تصورکه شکرقهوه ای ارزش تغذیه ای و درمانی بالا و کالری کمتری دارد آن را یک شیرین کننده مغذی و رژیمی می دانند و متاسفانه به وفور در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت و افراد با اضافه وزن بالا راه یافته است، اما براستی ارزش تغذیه ای شکر قهوه ای بالاتر از شکرسفید است؟ کالری آن چه میزان است؟ آیا می توان آن را جایگزین شکرسفید کرد؟
بیشتر شکرهایی که این روزها با نام شکرقهوه ای در بازار عرضه می شود، همان شکرسفید تصفیه شده به اضافه مقدار معینی ملاس است. ملاس محصول جانبی کارخانجات تولید قند و شکر و حاصل پساب سوم پخت است که بسیار چسبناک و قهوه ای رنگ بوده و به صورت لایه ای نازک روی ذرات کریستالی شکرسفید را می پوشاند و سرخ می کند. کیفیت رنگ ملاس بستگی به نوع فرآیند دارد و از قهوه ای روشن تا تیره دسته بندی می شود، گرچه ملاس حاوی مقادیری کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است، اما به دلیل آن که شکر، محصول مضری بوده و نمی توان از آن به مقدار زیادی استفاده کرد این محصول کاربرد تغذیه ای و درمانی قابل توجهی ندارد.
● ارزش شکر قهوه ای طبیعی بیشتر است
اما باید بدانید شکرقهوه ای نوع دیگری هم دارد که به آن ملاس افزوده نمی شود و به آن شکرخام یا شکرقهوه ای طبیعی گویند. این شکر مستقیما از کریستالیزاسیون اولیه نیشکر به دست می آید و خود حاوی درصد زیادی ملاس و سرشار از مواد مغذی است. میزان ناخالصی های شیمیایی آن نسبت به سایر شکرها کمتر است و در مقایسه با شکری که از افزودن ملاس تهیه شده است املاح معدنی، آنتی اکسیدان و ترکیبات فنولی ضد سرطان زیادتری دارد، اما با وجود این جنبه درمانی چندانی ندارد. این محصول اگر تحت نظارت وزارت بهداشت تولید شود برای افرادی که سالم هستند و بیماری زمینه ای ندارند یک شیرین کننده طبیعی محسوب می شود و می توان آن را جایگزین شکرسفید کرد.
● کالری شکر قهوه ای بالاست
شکرقهوه ای به دلیل دارا بودن ملاس درمقایسه با شکرسفید رطوبت بیشتری دارد وهمین عامل موجب شده تا دروزن مساوی ۳۰ کالری کمتر از شکرسفید انرژی داشته باشد. درواقع دریکصد گرم شکرسفید ۴۰۰ کالری و در همین مقدار شکرسرخ ۳۷۰ کالری انرژی نهفته است، اما این موضوع نمی تواند دلیل موجهی بر رژیمی بودن این محصول باشد و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق محدودیت دارد. خوب است بدانید شکرقهوه ای از نظر ارزش ویتامینی فقیر است و تنها حاوی مقدار بسیار ناچیزی ویتامین های گروه B است که ارزش چشمگیری ندارد.
● چگونه شکرقهوه ای طبیعی را بشناسیم؟
شکرقهوه ای طبیعی در مقایسه با شکری که از افزودن ملاس تهیه شده، رطوبت بیشتر و بافت نرم تری دارد و شدت رنگ و طعم عامل اصلی شناسایی آن نیست. هنگام تهیه شکرقهوه ای محصولی را که دارای بسته بندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت است انتخاب و از خرید شکرهای فله ای خودداری کنید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.