برخی غذاها، نوشیدنیها و افزودنیهای غذایی میتوانند باعث تشدید علائم میگرن شوند و لذا باید از مصرف آنها خودداری کرد. برخی از این دسته موادغذایی عبارتند از:
پنیر، شکلات، مرکبات، هات داگ، غذاهای چرب، بستنی، قهوه (بویژه با افزایش یا کاهش ناگهانی مصرف آن)، برخی مغز دانهها از جمله بادام زمینی، نوشیدنیهای الکلی بویژه شراب قرمز و آبجو و انواع افزودنیها در محصولات غذایی مانند مونوسدیم گلوتامات، سدیم نیترات و آسپارتام. مطالعات نشان دادهاند که رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به میگرن باید حاوی تیرامین کمی باشد. تیرامین در غذاها از تجزیه طبیعی اسیدآمینه تیروزین تولید میشود و یک افزودنی غذایی نیست.
زمانی که غذا میماند، تخمیر میشود یا برای مدت طولانی ذخیره میگردد میزان تیرامین آن افزایش مییابد. به عنوان مثال میتوان به پنیرهای کهنه(که حدود ۲ ماه درآب نمک و ظروف دربسته نگهداری میشوند)، اشاره کرد. برخی افراد نیز به مصرف غذاهای سرد حساس هستند بویژه اگر دمای هوا بالا بوده و یا به علت ورزش دمای بدنشان افزایش یافته باشد بیش از ۹۰ درصد بیماران حساسیت نسبت به مواد غذایی سرد را گزارش میکنند. عمدتا ۵۰ درصد بیماران دچار کمبود منیزیم هستند. دریافت کلسیم و پتاسیم کافی نیز میتواند از تناوب سردردها بکاهد. معمولا در صورت نیاز از مکمل استفاده میشود. کمبود آهن و اسیدفولیک نیز موجب بروز سردرد میشود.
نقل: زیبا شو