سنجد نوعی میوه است که در اعیاد سنتی ایرانیان به ویژه عید نوروز مورد استفاده قرار می گرفته است. میوه، ریشه و چوب درخت سنجد در صنعت و داروسازی کاربرد بسیاری دارد. در طب سنتی از سنجد برای درمان بیماری های دهان و دندان، زخم معده برای جلوگیری از خونریزی استفاده می شود. همچنین به علت محتوی بالای فیبر موجود در این میوه، در تقویت دستگاه گوارش نقش داشته و خاصیت سیرکنندگی و کاهش اشتها را دارد. ترکیب میوه و هسته آرد شده سنجد التیام دهنده دردهای آرتروز است. از سنجد به عنوان داروی صفرا یاد می کنند. سنجد سبب استحکام استخوان ها می شود چرا که کلسیم بالایی دارد و برای مبتلایان به پوکی استخوان بسیار مناسب است.
درمان بیماری های تنگی نفس، بیماری های ریوی و سرفه از دیگر معجزات مصرف سنجد می باشد. سنجد برای قلب مفید بوده و برطرف کننده تب و لرز است. تقویت معده و کبد از دیگر خواص سنجد است. از گذشته برای درمان اسهال و سردرد مصرف سنجد توصیه می شد.
________________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه.