آیا باید نگران کلسترول خون کودکان باشیم؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71299
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    سه شاخص مهم در افزایش کلسترول:

    برنامه غذایی: برنامه غذایی سرشار از چربی – بویژه انواع اشباع شده و چربیهای ترانس – که در محصولاتی مانند اسنک ها به میزان زیاد به کار می رود.
    وراثت: در صورتی که والدین یا یکی از آنها کلسترول بالا داشته باشند.
    چاقی: این وضعیت هم با بیماری قلبی – عروقی و هم با دیابت نیز مرتبط است. دیگر فاکتورهای خطر بیماری قلب و عروق شامل فشار خون بالا و سیگار کشیدن و دیابت است. اگر فرزندتان فعال است، غذاهای سالم می خورد، دچار اضافه وزن نیست، و سابقه خانوادگی کلسترول بالا وجود ندارد، جای نگرانی نیست.
    معمولا کسی فکر نمی کند که کلسترول خون در این گروه افزایش یابد؛ پس سنجش آن جزء آزمونهای آزمایشگاهی رایج برای کودکان محسوب نمی شود. البته لازم نیست که همه کودکان به طور مرتب تحت این آزمایش قرار گیرند؛ چون تقریبا نیمی از کودکانی که در این سنین کلسترول بالا دارند در بزرگسالی از حد مطلوب آن برخوردار خواهند بود.

    کودکان در معرض خطر که باید مورد آزمایش قرار گیرند:

    1- اگر یکی از والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ ها در 55 سالگی یا کمتر از آن دچار بیماری قلبی شده باشند.
    2- در صورتی که سطح کلسترول خون یکی از والدین 240 میلیگرم در دسی لیتر یا بیشتر از آن باشد.
    3- اگر ناهنجاری های لیپیدی در تاریخچه خانوادگی کودک وجود داشته باشد.
    4- اگر کودک با شرایطی مانند چاقی زیاد، کم فعالیتی ، سیگار، دیابت، فشار خون بالا، بیماری کلیوی، کمکاری تیروئید، مواجه باشد که زمینه ابتلای او به بیماری قلبی را فراهم کند.

    اقدامات مؤثر در کاهش تجمع چربی در دیواره عروق کودکان:

    1 – پرهیز از کشیدن سیگار در مکانی که کودکان حضور دارند.
    2- تشویق به انجام دادن ورزشهای ایروبیک به طور مرتب، به مدت 30 تا 60 دقیقه، در بیشتر روزهای هفته
    3- اجتناب از چاق شدن یا سعی در کاهش آن .
    4- تشخیص و درمان دیابت
    5- کودکان دو ساله و بزرگتر از آن را، علاوه بر مصرف غذاهای متنوع و کم چرب، باید به خوردن حداقل پنج وعده میوه و سبزی در روز ترغیب کرد. این کار به حفظ سطح کلسترول خون در حد طبیعی و بهبود سلامت قلبی – عروقی آنها کمک می کند.
    توصیه های غذایی:
    سطوح کلسترول خون تا حد زیادی به مصرف چربی بستگی دارد. این راهکارها محدود کردن چربی به طور کلی و چربیهای اشباع را توصیه می کنند. نوزادان برای رشد به کلسترول و چربی نیاز دارند.
    کودکان دو و سه ساله نیز در حال رشدند و بتدریج می توانند عادات غذایی سایر افراد خانواده را بپذیرند؛ پس آنها نیز باید غذای سالم مانند شیر بدون چربی یا کم چرب داشته باشند.
    راهکارها شامل مصرف میوه و سبزی بیشتر و نان و غلات و حبوبات است. محصولات لبنی کم چرب را نیز باید مصرف کرد. مقادیر متوسط گوشت کم چرب و ماکیان بدون پوست و ماهی را نیز باید در برنامه غذایی کودکان گنجاند. از مصرف زیاد غذاهای پرچرب مانند هات داگ و بستنی و پیتزا باید پرهیز کرد.
    همان طور که اشاره شد، نوزادان و کودکان نوپا که به لحاظ بدنی از سلامت کافی برخوردارند به چربی و کلسترول نیاز دارند؛ زیرا این ترکیبات برای رشد و تکامل طبیعی در این گروه سنی بسیار حائز اهمیت است. محروم کردن کودکان از مقادیر کافی این مواد ممکن است به آنان آسیب برساند.
    هر برنامه غذایی سالم، همراه با فعالیت بدنی مناسب، آغاز خوبی خواهد بود و خطر بیماریهای قلبی – عروقی را به حداقل می رساند.

    زهره عظیمی – کارشناس تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.