بسیاری از روان پزشکان برای درمان افسردگی از داروهایی استفاده می کنند که سطح سروتونین مغز را افزایش می دهند. در حال حاضر مشخص شده که کمبود اسید چرب امگا 3 در رژیم غذایی ممکن است میزان سروتونین مغز را کاهش دهد که می تواند منجر به افسردگی شود.
به این منظور محققین دانشگاه هاروارد 54,632 زن آمریکایی که در سلامت روانی به سر می برند را به مدت 10 سال از نظر عادات غذایی ، سلامت روانی ، سلامت فیزیکی و داروهای مصرفی مورد بررسی قرار دادند طبق نتایج گزارش شده. افزایش مصرف امگا 3 W و کاهش دریافت امگا 6 W با کاهش احتمال بروز افسردگی مرتبط است. در اثر کاهش سطح اسیدهای چرب امگا 3، نسبت اسیدهای چرب امگا 6 به اسیدهای چرب امگا 3 بالا می رود که این خود منجر به افسردگی شدید می شود.
لذا برای تعدیل نسبت این دو اسید چرب، افزایش مصرف منابع اسید چرب امگا 3 شامل، ماهی – گردو – برگ گیاه خرفه – جوانه گندم – روغن سویا – کنولا توصیه می شود.
ََAmerican Journal of clinical Nutrition, April 6, 2011, doi: 10.3945/ajcn.111.011817
زهره عظیمی