-
نویسندهنوشتهها
-
۸ مهر، ۱۳۹۴ در ۰۷:۲۱ #91789ezamaniمشارکت کننده
ورزش بهترین راه برای حفظ سلامتی است. مفهوم ورزش و تحرک میتواند در سنین مختلف نیز متفاوت باشد. براساس تحقیقات، سن ابتلا به دردهای مفصلی در بیشتر کشورهای جهان 25 سال کاهش یافته است که شیوه زندگی نامناسب، بیتحرکی در محیطهای اداری و نداشتن فعالیت فیزیکی از مهمترین دلایل آن است.
کاهش سن ابتلا به بیماریهای مفصلی حاکی از آن است که تمام افراد جامعه باید در طول هفته یک برنامه ورزشی مناسب داشته باشند تا دچار عوارض کم تحرکی نشوند. ورزشهای گوناگون علاوه بر آنکه از ایجاد بسیاری از بیماریها جلوگیری میکنند؛ نقش پیشگیری از آنها را نیز به عهده دارند. این ورزشها می توانند در درمان بسیاری از بیماری ها نقش موثری داشته باشند. انجام ورزش های سبک طبق آمارهای جهانی نه تنها قادر است موجب تسکین و کاهش انواع دردهای قلبی پایدار و غیرپایدار شود، بلکه قادر است موجب حل شدن لخته های داخل خون شریانی قلب شده و از بروز سکته های بعدی جلوگیری کند.
ورزش کارایی ماهیچه را با استفاده بیشتر از اکسیژن افزایش میدهد و قدرت عضلانی افراد را نیز تقویت میکند. به همین علت افرادی که یک برنامه مرتب ورزشی دارند، میگویند که انرژی خیلی زیادی دارند.
اگر افراد در طول هفته کمتر از 15 دقیقه به فعالیت ورزشی بپردازند جزو کم تحرکها محسوب میشوند. ابتلا به بیماری های قلبی، چاقی، افزایش فشار خون، کاهش چربی مفید خون، افزایش بیماری های عضلانی و مزمن از عوارض کم تحرکی است، اما عوارض کم تحرکی ممکن است در زمان جوانی افراد ظاهر نشود و افراد پس از افزایش سن با این عوارض روبرو شوند.
حتی کودکان نیز باید در طول هفته فعالیت ورزشی داشته باشند. آن ها باید از استفاده بیش از حد از بازی های کامپیوتری پرهیز کنند و در طول هفته حداقل چند نوبت به انجام بازی های گروهی با دوستان یا پدر و مادرشان بپردازند.انجام بازیهای گروهی در کودکی میتواند موجب نهادینه شدن فعالیت ورزشی در افراد شود. اغلب مشاهده می شود افرادی که در زمان کودکی خود به فعالیت ورزشی میپرداختهاند در زمان بزرگسالی نیز جزو افراد ورزشکار محسوب میشوند.
تمام افراد باید در طول هفته دارای یک برنامه ورشی باشند. آنها میتوانند موانعی را که به آن ها اجازه نمی دهد که ورزش کنند را یادداشت کرده و تلاش کنند که آنها را حذف کنند تا یک برنامه ورزشی مناسب داشته باشند.
شرکت در فعالیتهای گروهی و انجام فعالیتهای ورزشی در کودکان منجر به افزایش تمرکز آنها می شود. بنابراین خانواده ها باید فرزندانشان را به انجام بازیهای گروهی تشویق کنند.یکی از مهمترین عوارض کم تحرکی ابتلا به چاقی است. همچنین کم تحرکی می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان و ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی زنان پس از دوران یائسگی شود.
گروهی از مردم به صورت حرفه ای رشته های ورزشی را دنبال می کنند، عده ای از آن ها نیز علاقه مند به تماشای مسابقات و برنامه های ورزشی هستند. همچنین اغلب مخارج زیادی نیز صرف ساختن استادیوم ها و باشگاه های ورزشی می شود و بخش های قابل توجهی از برنامه های رادیو، تلویزیون و اخبار نیز به ورزش اختصاص پیدا می کند بنابراین ورزش یکی از بحث های مهم جهان امروز است.
امروزه کم تحرکی یکی از مهم ترین مشکلات جامعه به ویژه برای جوانان و نوجوانان است که این مسئله اغلب در زمان تعطیلات تابستانی مدارس و مراکز آموزشی ایجاد می شود.
ورزش کسالت و تنبلی را از افراد دور می کند و موجب افزایش نشاط و شادبی در آن ها می شود و می تواند افراد را در جهت انجام وظایف فردی و اجتماعی آماده تر کند و اخلاق آن ها را نیز بهبود بخشد.
ورزش روحیه شجاعت، از خودگذشتگی، مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم را در انسان ها تقویت می کند و اراده ی آن ها را نیز قوی می کند.
افرادی که به صورت درست به فعالیت های ورزشی می پردازند اغلب سالم تر از دیگران هستند. در اثر فعالیت ورزشی حجم قلب انسان افزایش می یابد زیرا جدار بطن ها به ویژه بطن چپ ضخیم می شود بنابراین همانطور که عضلات بازو در اثر ورزش تقویت میشود عضلات قلب نیز در صورت فعالیت ورزشی قوی خواهد شد.
به طور کلی پس از مدتی ورزش کردن بدن بهتر میتواند از مواد غذایی استفاده کند بنابراین رشد و نمو بهتری را دارد. بدن با انجام فعالیت ورزشی عادت می کند که در برابر مقدار کمی فعالیت ناگهان دچار نفس تنگی، افزایش شدید ضربان قلب نشود و کم تر دچار خستگی شود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.