________________________________________
برخي شواهد، ارتباطي را بين مصرف برخي غذاها و ايجاد آلرژي و آسم مطرح ميکنند. رژيمهاي غني از ميوهها و سبزيجات ممکن است به مهار نشانههاي آسم کمک کنند در حاليکه استفاده از چربيهاي اشباعشده و اسيدهاي چرب ترانس ممکن است سبب بيماري آتوپيک شود….
مطالعه بينالمللي آلرژي و آسم در کودکي، همراهي بين عوامل تغذيهاي و آسم و آلرژي را در 50004 کودک که بصورت تصادفي انتخاب شدند (محدوده سني 12-8 سال) در 20 کشور ارزيابي نمود. والدين پرسشنامههايي را در مورد عادات تغذيهاي و نشانههاي آلرژيک کودکان خود تکميل نمودند. مصرف زياد ميوههاي تازه، آبميوه و سبزيجات پختهشده، با شيوع به وضوح کمتر آسم همراهي داشت. مصرف زياد ماهي باميزان کمتر آسم همراه بود. مصرف زياد همبرگر به ميزان 3 بار يا بيشتر در هفته (ولي نه مصرف گوشت) با شيوع بيشتر آسم همراهي داشت. مصرف ماهي يا سبزيجات سه بار يا بيشتر در هفته با شيوع کمتر آسم همراهي داشت.
اين مطالعه بزرگ بينالمللي روابط جالبي را بين غذاي مصرفي و ايجاد آسم نشان ميدهد. آنتي اکسيدانهاي موجود در ميوهها و سبزيجات ميتوانند تاثير مثبت بر سيستم ايمني داشته باشند و اسيدهاي چرب غير اشباع موجود در ماهي خواص ضدالتهابي دارند. از آنجا که مصرف زياد همبرگر، ولي نه مصرف گوشت، با آسم همراهي داشت، خطر اضافه ممکن است به عوامل مرتبط با شيوه زندگي همراه با مصرف فراوان همبرگر مربوط باشد (يعني استفاده از غذاي حاضري يا اسيدهاي چرب ترانس).