آنچه باید درباره سندرم تخمدان پلی کیستیک بدانید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82696
    ezamani
    مشارکت کننده

    این بیماری مجموعه‌ای از یک‌سری اختلالات است که در 20-2% زنان واقع در سن باروری دیده می‌شود. به نظر می‌رسد مهم‌ترین اتیولوژی آن مقاومت به انسولين باشد که منجر به هايپرانسولينمی و در ادامه افزایش ترشح LH و تحریک تخمدان‌ برای توليد آندروژن بيشتر می‌شود. امروزه این اختلال جزء بیماری‌های ژنتیک محسوب می‌شود. همچنین در صورت وقوع بارداري، احتمال بروز سقط خودبخودی در این بیماران بالا است. یکی از ویژگی‌های اصلی این بیماران، ناباروری به علت عدم تخمک‌گذاری و افزایش فشار خون است. شواهد سونوگرافی تخمدان پلی‌کیستیک افزایش حجم تخمدان به بیش از ۹ میلی‌لیتر، وجود کیست‌های ۲-۸ میلی‌متری به تعداد ۱۰ عدد و یا بیشتر در هر تخمدان و افزایش دانسیتة استرومای رحم (هایپرپلازی آندومتر) است.
    اختلالات متابولیکی از جمله افزایش سطح سرمی هورمون‌های LH، آندروژن‌ها (به‌‌ویژه تستوسترون، آندروستندیون، DHEA و DHEA-SO4)، اندکس آندروژن‌های آزاد(نسبت تستوسترون آزاد به SHBG)، انسولین، نسبت LH/FSH، پرولاکتین و مقاومت به انسولین در این بیماری شایع است. در زنان چاق مبتلا به PCOS میزان SHBG(گلوبولين متصل شونده به هور‌مو‌ن جنسي) و IGFBP-1(پروتئين متصل شونده به عامل رشد شبه انسولين -3) کاهش می‌یابد.

    علل ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک:
    علل بروز این بیماری ناشناخته است اما تعدادی از فاکتورها موثر هستند، مانند: مقاومت به انسولین، افزایش سطوح هورمون جنسی مردانه در زنان و سیکل های نامنظم قاعدگی
    مقاومت به انسولین: که نقشی کلیدی در بیماری دارد. اگر سلول های بدن به اثرات انسولین پاسخ ندهند، سطوح گلوکز در خون افزایش می یابد که به تدریج منجر به دیابت می شود که عوارض زیادی دارد. سطوح خود انسولین نیز افزایش می یابد که منجر به افزایش اشتها و عدم تعادل در سایر هورمون ها می شود.
    سطوح بالای آندروژن(هورمون جنسی مردانه): یکی از نشانه های مهم در تشخیص این بیماری است.این هورمون ها توسط تخمدان ها و غدد فوق کلیه ساخته می شوند. در همه خانم ها مقادیر مشخصی از این هورمون ها تولید می شود. وقتی سطوح این هورمون ها افزایش یابد مانع تخمک گذاری می شود. همچنین باعث رشد موی زائد و آکنه در بسیاری از این خانم ها می شود.
    قاعدگی نامنظم: اغلب این بیماران بی نظمی قاعدگی دارند. بعضی از آن ها نازایی دارند. این مشکلات به علت عدم تخمک گذاری به وجود می آیند. در خانم هایی که به طور منظم تخمک گذاری نمی کنند ممکن است کیست های متعدد در تخمدان تشکیل شود.

    تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک:
    وقتی خانمی دو تا از سه نمای کلیدی را داشته باشد:
    1 ـ افزایش سطوح آندروژن که به صورت شواهد بالینى یا براساس تست هاى آزمایشگاهى تشخیص داده شود
    2 ـ حذف قاعدگی یا بی نظمی قاعدگی
    3 ـ تشخیص تخمدان پلی کیستیک از طریق سونوگرافی

    درمان:
    در هر بیمار بر اساس نوع شکایت درمان انتخاب می شود:
    قرص ضد بارداری خوراکی برای کاهش سطوح آندروژن، تنظیم سیکل قاعدگی و کاهش موهای زائد و درمان هیرسوتیسم، داروهایی مانند متفورمین برای درمان مقاومت به انسولین و کلومیفن سیترات به همراه متفورمین برای افزایش شانس بارداری تجویز می شوند. رتینوئید، داروهای ضد باکتری و آنتی بیوتیک برای درمان آکنه به کار می روند. خانمی که می خواهد باردار شود نباید از رتینوئید استفاده کند. همچنین رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و در صورت لزوم کاهش وزن به درمان مقاومت به انسولین و کاهش علائم این بیماری کمک می کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.