-
نویسندهنوشتهها
-
۲۲ تیر، ۱۳۹۲ در ۰۷:۱۸ #77593zahra jamshidiمشارکت کننده
خيليها فکر ميکنند که فقط سينک ظرفشويي يا سيم و اسکاچ جزو آلودهترين وسايل آشپزخانه هستند و بايد آنها را با مواد شوينده شست، در حالي که متخصصان صنايع غذايي ميگويند برخي ديگر از وسايل آشپزخانه هم ميتوانند آلودگيهاي محيطي و غذايي را در خود نگه دارند…
اگر اين وسايل به درستي شسته و استفاده نشوند، حتي ميتوانند عامل انتشار انواع ميکروبها مانند اي-کولاي، سالمونلا، ليستريا و قارچها در ميان لوازم آشپزي يا حتي غذاها باشند. در ادامه همين مطلب، شما را با اين وسایل آلوده آشنا ميکنيم.دربازکن
معمولا از دربازکنهاي دستي يا برقي براي باز کردن در انواع کنسرو و تن ماهي استفاده ميشود و بيشتر ما هم آن را پس از استفاده (بدون شستن) داخل کشوي قاشقها مياندازيم اما اين کار ميتواند باعث باقي ماندن مقداري از محتويات تن ماهي يا کنسرو روي چرخهاي دربازکن و رشد و تکثير انواع قارچها، کپکها و باکتريها در سطح اين وسيله و ساير وسايل داخل کشو شود. دربازکن بايد پس از هر بار استفاده با آب گرم و مايع ظرفشويي به کمک يک مسواک، خوب شسته شود.جاچاقويي
اين روزها خيليها دوست دارند بستههاي بزرگ و کوچک چاقو را که حاوي يک جاچاقويي و تعدادي چاقو با اندازههاي مختلف است، بخرند و آن را در آشپزخانه قرار دهند تا هر زماني که به هر مدل چاقو نياز داشتند، در دسترسشان باشد اما شما بهعنوان خانم خانه، يادتان ميآيد آخرين باري که سطح داخلي و بيروني اين جاچاقويي را با مواد شوينده شستيد، كي بود؟ براي شستن اين وسيله بايد يک ظرف گود را پر از آب گرم، پودر صابون و کمي مواد ضدعفونيکننده کنيد، سپس جاچاقويي را چند دقيقه داخل اين محلول بگذاريد و پس از خارج کردن، تمام زواياي آن را با يک مسواک يا برس کوچک به خوبي بشوييد و آب بكشيد. پس از خشک شدن کامل، ميتوانيد چاقوها را در جاي مخصوص خود قرار دهيد. از آنجا که شما چاقوها را پس از خارج کردن از جايشان و پيش از استفاده نميشوييد، بنابراين امکان آلوده شدن چاقوهايي که محفظه نگهداري آنها هرگز شسته نميشود، بسيار زياد است بنابراين بهتر است جاچاقويي حداقل ماهي يکبار شسته شود.
جاميوهاي
اگر عادت داريد ميوهها را نشسته داخل جاميوهاي بگذاريد و جاميوهاي را هم سال تا سال نشوييد، بايد مطمئن باشيد که بزرگترين عامل انتشار ليستريا، سالمونلا، کپکها و قارچها در يخچال شما جاميوهاي است. ميوههاي نشسته، اگر کمي هم رطوبت داشته باشند، ميتوانند باعث توليد ميکروبهاي مختلف، کپکها و قارچها در محل نگهداريشان شوند. اگر اين محل نگهداري جاميوهاي يخچال باشد، بايد براي پيشگيري از رشد، تکثير و انتشار عوامل آلودگي به درون يخچال و مواد غذايي مختلف، حداقل ماهي يکبار جاميوهاي را به خوبي بشوييد. براي شستن جاميوهاي کافي است مقداري آب گرم را با صابون يا هر ماده پاککننده ديگري مخلوط کنيد، کمي جوششيرين به آن بيفزاييد و اين محلول را داخل جاميوهاي بريزيد و اجازه دهيد حدود 2 ساعت در آن باقي بماند. سپس جاميوهاي را به خوبي آبکشي و خشک کنيد و آن را سرجايش قرار دهيد.
جاگوشتي در يخچال يا فريزر
آب گوشت خام حاوي سالمونلا و اي-کولاي است. اگر اين آب به مواد غذايي ديگر شما نشت کند (به خصوص اگر قرار باشد آن مواد غذايي را خام مصرف کنيد) حتما باعث آلوده شدن آن ماده غذايي و بيمار شدن شما در اثر مصرفش ميشود بنابراين هميشه طبقههاي پاييني يخچال يا فريزر را براي نگهداري گوشت خام انتخاب کنيد. گوشت را طوري بستهبندي کنيد که آب آن نشت نکند و اگر طبقههاي يخچال يا فريزر، آلوده به آب و خونابه گوشت شد، بلافاصله آنها را خارج کنيد و با آب گرم و مواد شوينده بشوييد تا جلوي تکثير و انتشار ميکروبها را در يخچال و فريزرتان بگيريد.
قطعههاي چرخ گوشت
تمام قطعات چرخگوشت که با گوشت خام در تماس مستقيم هستند يا آب گوشت هنگام چرخ کردن روي آنها ميپاشد، در صورت تميز نشدن، آلوده به ميکروب سالمونلا ميشوند. به همين دليل بايد تمام قسمتهاي چرخ گوشت را پس از استفاده با آب گرم و مواد شوينده خوب بشوييد. قسمتهايي که قابل جدا کردن نيستند هم با دستمال آغشته به آب گرم و مواد شوينده پاک کنيد تا باعث تکثير و پخش ميکروب در آشپزخانه و کابينت نگهداري چرخ گوشت نشود.
جاظرفي
جاظرفيهاي استيل که کنار سينک ظرفشويي قرار ميگيرند، ميتوانند باعث رشد و انتشار انواع ميکروبها و باکتريها باشند. اين جاظرفيها بايد ماهي يکبار از کنار سينک برداشته شوند تا بتوانيد زير آنها را با مواد شوينده و ضدعفونيکننده تميز کنيد. خود جاظرفي هم بايد ماهي يکبار درحالي كه ظرفي درون آن قرار ندارد، با مواد شوينده و آب گرم شسته شود.منبع: ريدرزدايجست
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.