بر اساس تحقیقات انجامشده در دانشگاه علومپزشکی مشهد افراد دارای حساسیت نسبت به پسته، به دیگر آجیلها نیز آلرژی دارند. آلرژی به پسته یکی از خطرناکترین و شایعترین آلرژیهاست و یک تهدیدکننده بالقوه زندگی در افراد دارای حساسیت به این ماده غذایی بهشمار میرود.
در تحقیقی که انجام شد، در مرحله نخست شیوع آلرژی پسته در ایران به عنوان عمدهترین منطقه زیرکشت پسته در جهان، صورت گرفت که نتایج این بررسی نشان داد، شیوع آلرژی در منطقه ما دو برابر میزان آن در دیگر مناطق دنیاست. هدف بعدی این مطالعه بررسی واکنش بیماران حساس به پسته با آجیلهای دیگر از جمله بادام و بادام زمینی بود. مطالعات نشانداد افرادی که به پسته حساسیت دارند به دیگر آجیلها نیز واکنش میدهند که احتمالا به دلیل شباهت تاکسونومیکی این آجیلها به یکدیگر است.