آش دوغ

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72210
    nikbakht
    مشارکت کننده

    دستور پخت‌های متفاوتی از این آش در کتب مختلف وجود دارد که در آن از بلغور، آرد ، کلم برگ پخته و بعضی مواد دیگر استفاده می‌شود. ولی طریقه اصلی و سنتی پخت این غذا همین دستورالعمل است.
    مواد لازم برای 6 نفر:
    نخود: 250 گرم
    سبزی (تره ، جعفری و شوید): 700 گرم
    برنج: یک پیمانه
    دوغ تازه ترش: 2 لیتر
    نمک، فلفل، سیر تازه خرد شده به مقدار لازم
    _______________________________________________________________
    نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید.
    برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید.
    فردا نخودها را در ظرف مناسبی بریزید تا همراه 6 لیوان آب بپزد.
    بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.
    دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید.
    بعد از اینکه برنج کاملا مغز پخت شد، سبزی خرد شده را به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی‌ها رنگشان تیره نشود.15 دقیقه قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بیافزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.
    وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر نشود(نبُرد).
    بعد از حدود 15 دقیقه، نمک و فلفل غذا را اضافه کنید. موقع سرو کردن، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.

    منبع: همشهری آنلاین

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.