-
نویسندهنوشتهها
-
۲ مهر، ۱۳۹۲ در ۱۳:۲۷ #79422zahra jamshidiمشارکت کننده
براي ريختن روغن در غذا، از قاشق چايخوري استفاده كنيد
هميشه سعي كنيد براي ريختن روغن داخل غذا از يك قاشق بهويژه قاشق چايخوري استفاده كنيد و هرگز روغن را با استفاده از خود ظرف روغن، داخل غذا نريزيد. بهترين روش، استفاده از اسپري روغن ميباشد، زيرا در اين روش كمترين ميزان روغن استفاده ميشود. روغن را به تعداد نفرات استفاده كنيد، يعني به ازاي هر نفر، يك قاشق چايخوري روغن استفاده كنيد. اين روش به شما كمك ميكند كه حداقل روغن را در غذاها استفاده كنيد و در نتيجه قادر خواهيد بود ميزان مصرف روغن تكتك اعضاي خانواده را كنترل كنيد.از ظروف پخت و پز كمعمق و يا مسطح استفاده كنيد
به جاي استفاده از ظروف گود و عمقدار، از ظروفي استفاده كنيد كه كمعمق و مسطح باشند، زيرا اين ظروف سبب ميشوند كه از روغن كمتري استفاده كنيد.
از گوشت سفيد (مرغ و ماهي) و گوشتهاي كمچرب استفاده كنيد
بهتر است بيشتر از گوشت سفيد استفاده كنيد تا گوشت قرمز! گوشت مرغ از گوشت گوسفند بهتر است. گوشت قرمز تازه خريداري شده را قبل از تميز و خردكردن، به مدت چند روز در فريزر قرار دهيد، زيرا انجماد سبب ميشود كه چربيهاي درون گوشت به سطح آن آمده و زماني كه گوشت را از فريزر خارج ميكنيد، ميتوانيد به راحتي چربيهاي گوشت را از آن جدا كرده و گوشتكمچرب و سالمي داشته باشيد.
براي پخت مواد غذايي از روشهاي مختلف و متنوع استفاده كنيد
بهترين روشهاي پخت و پز همان گريل كردن، باربكيو، كبابي كردن، آبپزكردن و بخارپزكردن ميباشد، زيرا كمترين ميزان روغن مصرف ميشود. استفاده از اين روشها سبب ميشود مواد غذايي پخته شده دوستدار قلب بوده و به سلامت قلب كمك كنند! زيرا در روش سرخ كردن مواد غذايي، روغن زيادي مصرف ميشود كه براي سلامت قلب و عروق مضر ميباشد.
رژيم غذايي روزانه را آگاهانه و عاقلانه انتخاب كنيد
از تمام مواد غذايي (چهار گروه اصلي) در رژيم غذايي روزانه خود استفاده كنيد، زيرا به اين ترتيب ميتوانيد تمام مواد مغذي و مورد نياز خود و اعضاي خانواده را تأمين نماييد. از سبزيجات با رنگ روشن مانند زرد، نارنجي، قرمز و سبز استفاده كنيد، زيرا اين ميوهها و سبزيجات رنگي و متنوع، حاوي آنتياكسيدان فراواني بوده و در نتيجه اعضاي خانواده را در برابر بيماريها، استرس و عفونتها، محافظت ميكنند.
اگر افراد ديابتي در خانواده شما هستند، مراقب باشيد
اگر سابقه ديابت در خانواده شما وجود دارد و يا اگر فردي از اعضاي خانواده دچار ديابت ميباشد از ادويه دارچين استفاده كنيد، زيرا سبب كاهش سطح قندخون ميشود. هدف اصلي و نهايي از پخت و پز فقط عطر و طعم و مزه نميباشد، بلكه هدف از آشپزي رسانيدن بهترين و بيشترين مواد مغذي مورد نياز به بدن ميباشد كه به حفظ سلامت و بهداشت جسم كمك ميكند.
سايرموارد
چاشنيها (ادويهها) حاوي ريزمغذيها و مواد معدني زيادي ميباشند و از طرفي عطر و طعم متفاوتي به مواد غذايي ميدهند و داراي خواصي مانند ضدباكتري، ضدقارچ و ضدعفونت ميباشند.
از شير، ماست و دوغ در رژيم غذايي روزانه استفاده كنيد، زيرا سبب ميشود كه ميزان پروتئين دريافتي شما و اعضاي خانواده از مواد غذايي افزايش يابد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.