-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ شهریور، ۱۳۹۰ در ۰۵:۱۰ #71131mosaviمشارکت کننده
كمبود روی به معنی ناكافی بودن مقادیر عنصر روی در سلول های بدن، بر عملكرد غدد تناسلی مردانه، كبد و عضلات و ساختار استخوان ها، دندان ها، مو و پوست تاثیر نامطلوب می گذارد.
عنصر روی جزئی حیاتی در ساختار بسیاری از آنزیم هایی است كه واكنش های شیمیایی لازم برای فعالیت طبیعی بدن از جمله عملكرد سیستم ایمنی بدن و ترمیم پوست را تسهیل می كند. هر فردی در هر گروه سنی ممكن است با مشكل كمبود روی مواجه شود اما كودكان در دوران رشد سریع، بیشتر با كمبود این عنصر حیاتی مواجه می شوند.
شایع ترین علائم كمبود روی در بدن شامل كم اشتهایی، رشد كم ، احساس مزه یا بوی نامطبوع و كاهش حس چشایی و بویایی ، كاهش میل جنسی، تیره شدن پوست سراسر بدن، آسیب موها و تغییر شكل ناخن ها هستند.
به گفته متخصصان تغذیه، مصرف بیش از حد موادی كه به روی متصل شده و مانع جذب آن در لوله گوارش می شوند، عامل مهمی در كاهش میزان این عنصر در بدن است. این مواد شامل كلسیم ، ویتامین د، رژیم غذای پرفیبر و آنزیم فیتات موجود در نان سبوس دار هستند. علاوه بر اینها، عوامل دیگری كه از این حیث در درجه دوم اهمیت هستند عبارت از برداشتن هر یك از بخش های لوله گوارش به ویژه معده طی عمل جراحی ، آلوده شدن لوله گوارش با انگل و مصرف بیش از حد شیر در دوران قبل از مدرسه هستند.
بنابراین گزارش، عواملی كه موجب افزایش خطر كمبود روی در بدن می شوند شامل مصرف الكل ، استفاده از داروهای افزایش دهنده دفع روی ، بارداری، دیابت قندی ، بیماری كلیوی یا سیروز كبدی و سوختگی هستند.
متخصصان تاكید دارند كه ا بزرگسالان نباید بیش از مقادیر توصیه شده و موجود در شیر و سایر لبنیات یا نان سبوس دار از این عنصر مصرف كنند. همچنین نباید بیش از ۱۵۰۰ میلی گرم كلسیم در روز مصرف كنند. بعلاوه توصیه می شود كه از مصرف دوزهای زیاد مكمل ویتامین د نیز پرهیز شود.در صورت سابقه جراحی گوارشی از مكمل های روی استفاده شود و در مورد آلودگی های انگل نیز حتما باید تحت درمان طبی قرار گرفت. قطع مصرف الكل نیز ضروری است چون این نوشیدنی موجب كاهش جذب روی در بدن می شود و به دفع بیشتر آن كمك می كند. همچنین از مواد غذایی غنی از عنصر روی مانند گوشت قرمز بیشتر مصرف كرده و از مصرف بیش از حد نان سبوس دار پرهیز كنید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.