[align=justify]روغن سبوس برنج از پوسته خارجی و قهوهای رنگ برنج که متفاوت از شلتوک است تهیه میشود. تنها 8 درصد از مقدار برنج آسیاب نشده را پوسته یا سبوس تشکیل میدهد اما همین مقدار حاوی 15 تا 20 درصد روغن است.نقطه دود ۲۱۳ سلسیوس و مزه ملایمی دارد. ساختمان آن مناسب برای پخت با دمای بالا است و به عنوان روغن پخت در چندین کشور آسیایی ازجمله ژاپن وچین محبوب است.
ویتامینهای گروه B سبوس طی فرآیند حرارتی روغنگیری، تا حدود زیادی تخریب میشوند، ولی ویتامینهای E و D آن همچون روغنهای دیگر در سطح بالایی قرار دارند. تحقیقات نشان داده است که مصرف این روغن در رژیم غذایی باعث کاهش چشمگیر کلسترول به ویژه کلسترول بد خون(LDL) و افزایش کلسترول خوب(HDL) میگردد. بنابراین برای کسانی که از رژیم غذایی کم چربی پیروی میکنند، ایدهآل است.
با این حال باید توجه داشت که کالری این روغن در مقایسه با روغنهای دیگر یکسان بوده و در هر گرم آن 9 کالری انرژی نهفته است. بنابراین افراط در مصرف آن چاقی و عوارض ناشی از آن را به همراه دارد. [/align]