آشنایی با روش تهیه‌ی پیراشکی سبزیجات به روش تونسی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78827
    s.samadi
    مشارکت کننده

    بَریک الخُضرَوات نام دیگر این غذاست. این پیراشکی از کشور تونس و به نام بَریک الدنونی معروف است.

    مواد لازم برای 4 نفر:
    آرد 2 پیمانه

    مایه خمیر 2 قاشق غذاخوری

    تخم مرغ یک عدد

    روغن مایع یک چهارم پیمانه

    برای داخل خمیر:
    پیاز خلالی یک عدد متوسط

    سیب زمینی آب‌پز 2 عدد متوسط

    هویج آب‌پز 2 عدد متوسط

    نخود فرنگی آب‌پز نصف پیمانه

    زعتر* 2 قاشق غذاخوری

    آب ولرم یک پیمانه

    سماق یک قاشق مرباخوری

    ادویه به مقدار لازم

    نمک به مقدار لازم

    روغن زیتون به مقدار لازم

    طرز تهیه:
    * آرد را در ظرف گودی الک کنید. روغن را به آن اضافه کرده و کاملاً با آرد مخلوط کنید.

    * مایه خمیر و تخم مرغ را نیز با آرد مخلوط کنید.

    * آب ولرم را کم کم به آرد اضافه کرده و کاملاً ورز دهید.

    * خمیر را پس از ورز دادن در ظرف گودی گذاشته، روی آن را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه استراحت دهید.

    * برای آماده سازی مواد میانی، پیاز را در روغن زیتون تفت داده، سپس سیب زمینی، هویج، نخود فرنگی، ادویه، زعتر، سماق و نمک را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید.

    * مقداری از خمیر را در دست پهن کرده و به شکل بیضی در آورید، از مایه‌ی سبزیجات داخل خمیر گذاشته، به صورت بیضی بپیچید.

    * روغن فراوان را در تابه عمیقی داغ کرده و پیراشکی ها را در آن سرخ کنید، سپس در ظرف مناسبی چیده و روی آن را تزیین کنید.

    نکته:
    1- این دستور 210 گرم کربوهیدرات، 50 گرم پروتئین، 150 گرم چربی و 2390 کیلوکالری انرژی دارد.

    2- این پیراشکی از کشور تونس و به نام بَریک (الدنونی) معروف است.

    * زعتر چیست؟
    زعتر نوعی ادویه‌ی مخلوط در خاورمیانه و شمال افریقا است که به عنوان چاشنی مستقیماً روی غذا می‌پاشند و یا با روغن زیتون مخلوط کرده، روی نان می‌مالند و به عنوان پیش‌غذا استفاده می‌کنند. زعتر معمولاً ترکیبی است از سبزیجات خشک مانند آویشن وحشی و کنجد بوداده. طبق گفته Ignace J. Gelb این کلمه در زبان اکدی یک گیاه از تیره آویشن است به نام “سسر” که در سریانی “ستر” و پس از آن به نام “زعتر” وارد عربی شده است. در عراق معمولاً زنان خودشان زعتر درست می‌کنند و در شمال افریقا ادویه‌هایی که زنان به آن اضافه می‌کنند یک راز باقی می‌ماند و یا فقط به دخترانشان یا سایر اقوام نزدیک می‌گویند. بعضی از این ادویه ها ممکن است زیره، تخم گشنیز و رازیانه باشد ترکیب این ادویه با روغن زیتون زیت و زعتر نامیده می‌شود.

    استفاده دارویی
    گفته می‌شود که این ترکیب ذهن را هشیار و بدن را قوی نگه می‌دارد برای همین کودکان را تشویق می‌کنند قبل از امتحان برای صبحانه ساندویچ زعتر بخورند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.