مصرف خربزه در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نقش به سزایی دارد.
میوه خربزه در زمره میوههای شیرین قرار میگیرد، هر یکصد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود.
یک گرم فیبر، 12 میلیگرم کلسیم، 17 میلیگرم فسفر، 238 میلیگرم پتاسیم، 1250 واحد پیشساز ویتامین A و 31 کیلو کالری انرژی از مواد تشکیل دهنده درهر یک صد گرم خربزه می باشند.
37 میلیگرم ویتامین C در هر یکصد گرم میوه خربزه، نقش موثریی در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماریهای لثه دارند.
میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
همچنین مقدار قابل توجه پیشساز ویتامین A موجود در میوه خربزه، باعث پیشگیری از بیماریهای چشمی، جلوگیری از بیماریهای عفونی و طراوات و شادابی پوست می گردد .