-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ خرداد، ۱۳۹۳ در ۰۲:۳۶ #83576Shafieiمشارکت کننده
کارنیتین و نوع رایج آن، ال- کارنیتین (L-Carnitine) نوعی آمینو اسید است که به طور طبیعی در بدن انسان تولید میشود و به متبولیسم تبدیل جربی به انرژی نقش مهمی دارد.
کارنیتین در کلیه و کبد تولید و در بافتهای عضلانی، قلب، مغز و اسپرم ذخیره میشود.
معمولاً میزان مورد نیاز ال- کارنیتین در بدن به طور طبیعی تولید میشود ولی بعضی افراد به دلیل عدم توانایی بدنشان برای تولید و رساندن آن به بافتها، دچار کمبود این ماده میشوند.
بعضی بیماریهای مانند آنژین یا لنگش متناوب (نوعی نارسایی قلبی عروقی) و داروها میتوانند باعث کاهش میزان ال-کارنیتین بدن شود.منبع اصلی ال- کارنیتین در بدن گوشت قرمز و لبنیات است. گوشت ماهی و پرندگان، گندم، آواکادو و کره بادام زمینی نیز دارای میزان مورد نیاز ال–کارنیتین هستند.بعضی ورزشکارها از مکملهای ال-کارنیتین که بسیار مورد تبلیغ شرکتهای تولید کننده مکمل قرار میگیرد؛ برای سوزاندن چربیهای اضافی و تولید انرژی هنگام تمرینها عضلانی استفاده میکنند. اگرچه شواهدی در مورد مفید بودن ال – کارنیتین در قدرت عضلانی برای بدن سازی وجود دارد ولی پزشکان هنوز به طور کامل در این مورد اتفاق نظر ندارند.
کارنیتین همچنین به یکی از مکملهای اصلی بدنسازی تبدیل شدهاست و شرکتهای تولید کننده مکمل بدنسازی، این ماده را با مارکهای مختلف تولید میکنند.
اشکال کارنیتین به عنوان مکمل
ال–کارنیتین رایجترین نوع کارنیتین است و به صورت مکمل در داروخانهها یافت میشود. فرمهای دیگر کارنیتین به نام استیل- ال- کارنیتین و پروپینول – ال – کارنیتین نیز در بعضی موارد توسط پزشک تجویز میشود.
احتیاط
از مصرف دی-کارنیتین (D-Carnitine) به شدت خودداری کنید چون با فرم طبیعی کارنیتین تداخل دارد و عوارض جانبی متعددی دارد.
مصرف کارنیتین در زنان باردار فقط باید با مشورت با پزشک انجام شود.
اگر بیماری کلیوی و اختلال غده تیروئید دارید، از مصرف کارنیتین خودداری کنید و یا با پزشک مشورت کنید.
اسنوکومارول و وارفارین، که برای کاهش انعقاد خون مصرف میشوند و همچنین هورمونهای دارویی تیروئید با ال- کارنیتین تداخل دارد.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.