آشنايي با فوايد گياه و ميوه موز

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #89837
    m.jarahzadeh
    مشارکت کننده

    ميوه هاي زرد رنگ داراي “پتاسيم و پکتين، زيادي هستند لورا فلورس، يک متخصص تغذيه مي گويد موز يک منبع خوبي براي منيزيم و ويتامين هاي C و B6 مي باشد. “موز آنتي اکسيدان بالايي دارد ، درخت موز در واقع بلندترين درخت در جهان است.

    موز نوعي گياه گلدار است که به خاطر خوشمزگي و شکل منحني زردش به خوبي شناخته شده است. بيش از 70 گونه موز وجود دارد که بومي گينه نو و آسياي جنوب شرقي (مالزي، اندونزي، چين و فيليپين) هستند. اما انواع وحشي موز را مي توان در مناطق گرمسيري باراني يافت.

    محبوبيت اين ميوه رو به افزايش است و به تمام نقاط جهان حمل مي شود. موزهاي تجاري که در دسترس ما هستند از آمريکاي جنوبي (اکوادور، هندوراس، پاناما، گواتمالا …) صادر مي شوند. گونه هاي نادري از موزها قابل مصرفند. بيشتر گونه هاي موزها حاوي دانه ها و بافت هاي سختي هستند و خوردنشان خوشايند نيست.

    موز مستعد ابتلا به عفونت هاي قارچي است. بيماري پاناما نوعي قارچ است که تاکنون يکي از محبوب ترين گونه هاي موز را از بين برده است.

    -اندازه موز به گونه اش بستگي دارد. ارتفاع درخت موزي که ميوه هايش تجاري و هم اينک در دسترس ما است مي تواند به 7.5 متر برسد.
    -موز، گياهي چوبي به نظر مي رسد اما در واقع بزرگ ترين گياه آوندي (غير چوبي) جهان است.
    -برگ هاي موز بسيار نازک و انعطاف پذيرند. آنها به طور معمول 2.5 متر طول و 60 سانتي متر عرض دارند. برگ موزها در برخي از کشورهاي آسيايي براي آماده سازي ظرف هاي غذاهايي خاص مورد استفاده قرار مي گيرند.
    -ميوه گياه موز به صورت خوشه اي رشد مي کند. هر خوشه «دست» ناميده مي شود. هر دست موز از 10 تا 20 موز تشکيل شده است.
    -فراوان ترين رنگ پوست موز رنگ زرد است، اما گونه هاي مشخصي از موز رنگ پوستشان سبز، قرمز، قهوه اي يا بنفش است.
    -نام علمي موز، موسا ساپينتوم «Musa sapientum» است. معني اين نام «ميوه مردان دانا» است.
    -موز چهارمين گياه پرمصرف جهان است. سه مکان اول را برنج، گندم و ذرت اشغال کرده اند.
    -هر سال 100،000 ميليون موز خورده مي شود. مردم اوگاندا اولين مصرف کننده موز جهانند. هر اوگاندايي در سال 225 کيلوگرم موز مي خورد.
    -75٪ موز از آب است. موز يکي از سالم ترين ميوه ها است زيرا حاوي مقادير مطلوب ويتامين هاي مختلف، مواد معدني، فيبر و قند است.

    -بر اساس برخي از تحقيقات علمي، موز مي تواند جلوي حمله قلبي، سکته مغزي و حتي پيشرفت انواع خاصي از سرطان را بگيرد. همچنين ممکن است از افسردگي بکاهد.
    -گونه هاي بسيار متفاوتي از موزها وجود دارد اما طعم گونه هاي نادري از آنها خوشايند است. گونه کاونديش گونه اي از موز است که در حال حاضر در سراسر جهان مصرف مي شود.
    -موز نوع گراس ميچل در نيمه اول قرن 20 محبوب بود. متاسفانه، بيماري قارچي باعث انقراض اين گونه در جهان شده است.
    -موز حاوي ايزوتوپ راديواکتيو پتاسيم (پتاسيم-40 ناميده مي شود) است. خوشبختانه، ميزان پتاسيم موز به اندازه اي زياد نيست که باعث آسيب رسيدن به بدن انسان شود.
    -الياف جدا شده از موز را مي توان در ساخت کاغذ و پارچه مورد استفاده قرار داد.
    -طول عمر درخت موز به گونه آن بستگي دارد. گونه هاي تجاري مي توانند 25 سال و يا بيشتر زنده بمانند. ريشه هاي موزهاي وحشي خاصي ممکن است چند صد سال عمر کنند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.