يكي از علل شايع روماتوئيد آرتريت (RA) حساسيت هاي غذايي است . افراد مبتلا به RA بايد حساسيت هاي غذايي احتمالي را با استفاده از يك رژيم حذفي شناسايي نمايند . شناسايي و پرهيز از غذاهاي محرك مي تواند موجب بهبود قابل توجهي در علايم شود . آسپرين و ساير داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي به مخاط دستگاه گوارش آسيب مي رساند وعبور مواد حساسيت زا به داخل جريان خون را افزايش مي دهد كه اين امر حساسيت ها ي غذايي كه اغلب در بروز RA موثرند تشديد مي نمايد . رژيم هاي غذايي حاوي مقادير بالاي اسيد هاي چرب ضروري با چند پيوند دو گانه و مصرف كم چربي اشباع مي تواند توليد پروستوگلاندين ها و لوكوترين ها ي ضد التهابي را افزايش داده و به كاهش درد و تورم كمك كند .
به منظور تامين اسيد هاي چرب امگا 3 و كاهش التهاب ، ماهي هاي آب سرد بايد 2 تا 3 بار در هفته مصرف شود . در برخي افراد مبتلا به RA ، استفاده از يك رژيم مناسب گياهخواري (حاوي ماهي ولي بدون گوشت ، شير يا تخم مرغ ) مي تواند به ميزان قابل توجهي از التهاب كاسته و پيشروي RA را به تاخير اندازد .
در موارد پيشرفته RA ، از آنجايي كه جذب مواد مغذي از روده (بعلت واكنش خود ايمني در روده) مختل مي شود ،
كمبود مواد مغذي بويژه ويتامين ها ي گروه B و مواد معدني كم مقدار شايع است .