ميوههاي بوتهاي با زمين تماس دارند بنابراين به خاك و كودي كه پاي آنها ريختهاند، آغشته ميشوند. ميوههايي مثل خيار را ابتدا بايد از خاك و آلودگي پاك كرد و بعد با آب و سپس مانند ميوههاي درختي با مخلوط مايع ظرفشويي و آب شست و آب كشيد. گندزدايي اين ميوهها ضرري ندارد و ميتوان آنها را مثل سبزيها، در مخلوط 1 قاشق چايخوري سرخالي پركلرين و 6-5 ليتر آب 6-5 دقيقه قرار دارد و بعد با آب شست.
در حال حاضر فصل توتفرنگي است كه شستن آن آداب خاصي دارد چون امكان آلودگياش به علت پوست نازک و نرم آن بيشتر است. توتفرنگي را ابتدا بايد مثل تمام ميوههاي بوتهاي ديگر با آب و بعد كفاب شست ولي گندزدايي آن با پركلرين خطرناك است چون امكان دارد اين ماده شيميايي لابلاي آن بماند و مصرف آن خطرناک است. توتفرنگيهاي لهشده را هم فقط بايد با آب شستشو داد. متاسفانه گاهي مواد رنگي به توتفرنگيها اضافه ميشود كه اين رنگ خطرناك است و هنگام شستن ميتوان از قرمزي بيش از حدي كه پس ميدهد، متوجه آن شد كه در اين صورت نبايد توتفرنگي را مصرف كرد.