آب معدنی برای چه افرادی ضرر دارد؟

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77517
    zghasemi
    مشارکت کننده

    آب های بطری شده ای که املاح و سختی بالایی دارند، سنگ ساز بوده و برای کلیه مفید نیست؛ البته آب شرب برخی شهرها و مناطق کویری همچون قم و اصفهان که منیزیم، کلسیم، گچ و آهک زیادی دارد به دلیل سختی بالا در مقایسه با آب های معدنی برای مبتلایان به ناراحتی های کلیوی تفاوت چندانی ندارد. البته خوب است بدانید میزان املاح آب های فرموله شده نسبت به آب معدنی طبیعی کمتر است.

    از طرفی به دلیل آنکه سدیم در بیشتر آب های معدنی حضور قوی دارد، مصرف زیاد آن برای مبتلایان به پرفشاری خون توصیه نمی شود و گاهی فلوئور زیاد برخی از این آب ها سبب لکه شدن مینای دندان یا ایجاد زواید دردناکی در استخوان ها می شود و گرچه نیترات موجود در آب های معدنی کنترل شده و در حد مجاز است، اما با توجه به این که دریافت ترکیبات نیتراتی از غذاهای فرآوری شده همچون سوسیس و کالباس در برنامه غذایی روزانه افراد زیاد است، توصیه می شود که از مصرف مداوم آب های بطری شده بپرهیزید.

    #100848
    madjd
    مدیرکل

    جمعی از محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران، این باور اغلب مردم را که چون تصور می کنند آب معدنی یک ماده طبیعی است، پس مصرف آن خطری ندارد، اقدام به مصرف بی رویه آن می‌کنند مورد بررسی قرار دادند.
    در نتایج این بررسی آمده است بعضی افراد از آب های معدنی به عنوان درمان بیماری های مختلف به خصوص بیماری های داخلی و پوستی استفاده می کنند در حالی که باید توجه داشت که وجود ترکیبات و املاح مختلف در این آب ها می تواند مشکل آفرین باشد.
    طبق یافته های این پژوهش، مصرف بی رویه آب معدنی در افراد مختلف بویژه بیماران با مشکلات قلبی و کلیوی می تواند باعث بروز عوارض جبران ناپذیری شود و حتی ممکن است افراد سالم را نیز با مشکل مواجه کند.
    در کنگره جهانی دندانپزشکان در مونترال کانادا، متخصصان تاکید کردند میزان فلوراید موجود در آب معدنی ‌25 شرکت بزرگ تولید آب معدنی کمتر از میزان مورد نیاز برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان است.
    میزان دریافت فلوراید در کودکانی که آب‌های بسته بندی شده می‌خورند ‌26تا ‌48 درصد کمتر از میزان این عنصر در مصرف‌کنندگان آب‌های لوله‌کشی است. فلوراید از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند. مصرف آب‌های حاوی فلوراید یا آب لوله‌کشی و آموزش مسواک زدن صحیح به کودکان در حفظ سلامت دندان‌های آنها تاثیر چشمگیری دارد. افزودن فلوراید به آب آشامیدنی یکی از اهداف ده گانه بهداشت در قرن بیستم بوده است. بعد از افزودن فلوراید به آب آشامیدنی کمتر کودکی به پوسیدگی دندان مبتلا می‌شد.
    مصرف آب معدنی از ‌800میلیون لیتر در سال ‌1995 تا ‌39/1میلیارد لیتر در سال ‌2000افزایش یافته است. به نظر می‌رسد طی ‌5سال آینده این میزان تا ‌70درصد بیشتر شود.

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.