آب ماست منبع غنی ویتامینهای گروه B و باکتریهای پروبیوتیکی بوده و حاوی کلسیم و مقداری پروتئین است و برای تعادل اعصاب بسیار مفید است و میتواند در شرایط محدودیت مصرف پروتئین، مانند بیماران کلیوی و یا در برخی مراحل نارسایی کبدی مورد استفاده قرار گیرد. لذا هرگز آب ماست را نباید دور ریخت بلکه باید آنرا مصرف کرد. اصولا بهترین ماستها آنهایی هستند که آب بیندازند.
ماست باید از شیر سالم تهیه شود، دارای طعم و مزه مناسب بوده و ترش نباشد. مصرف زیاد ماستهای ترش به دلیل مقدار زیاد اسید لاکتیک برای افرادی که زخم معده دارند و دچار درد مفاصل هستند مناسب نیست.
بهتر است ماست را همراه با گوشت و موادی غذایی حاوی آهن مصرف نکرد و بین مواد غذایی گوشتی و مواد حاوی آهن با ماست حدود 1 ساعت فاصله قرار داد.