-
نویسندهنوشتهها
-
۱۹ خرداد، ۱۳۹۲ در ۱۱:۱۰ #77056
zahra jamshidi
مشارکت کنندهبسياري از افرادي كه نظر خوبي در مورد نوشيدنيهاي کارخانهاي ندارند معتقدند اين نوشيدنيهاي مصنوعي با ترکيباتي نظير آب، شکر، اسانس و مواد نگهدارنده شيميايي عرضه ميشوند و ردي از ميوه در آنها نيست اما اين بدبيني هميشه هم ريشه در واقعيت ندارد.
حتما تا حالا آبميوه را در بستهبنديهاي مختلف خريدهايد و شايد روي بسته آن را هم نگاهي انداخته باشيد: «حاوي حداقل فلان درصد کنسانتره ميوه» و آب، بدون شکر افزوده و صددرصد طبيعي و يک جدول بلند بالا از ويتامينها، چربيها و آنتياکسيدانها، اما کنسانتره چيست؟
کنسانتره ميوه، حاصل شستشو و آبگيري ميوه و فيلتراسيون (حداقل در 2مرحله) و تغليظ پخت آبميوه و انبار کردن آن در مخازن بزرگ است. در اين فرايند آبميوه براي شفاف شدن بايد تمام فيبرها و آنتياکسيدنهاي خود را پشت درام فيلترها يا استوانههاي سراميکي از دست بدهد و وقتي وارد برجهاي تغليظ ميشود تمام آب به انضمام اسانسها و ويتامينهاي خود را در يک برج از دست بدهد تا حجم آن به يک ششم تا يکهفتم کاهشيابد. مادهاي که از پايين برج به دست ميآيد کنسانتره نام دارد. کنسانتره در مخازن يا بشکه نگهداري ميشود و سپس براي توليد آنچه آبميوه ناميده ميشود چند برابر قبل به آن آب و ويتامين اضافه و راهي بازار ميکنند.
دکتر سهيل سريزدي، مشاور تغذيه در اين خصوص ميگويد: «کارخانجات آبميوهسازي، به جاي استفاده فوري از آبميوه تازه، آن را تحتروشهاي حرارتي، بهصورت کنسانتره يا آبميوه تغليظشده درميآورند تا ماندگاري آبميوه بيشتر شود و بتوانند در هر زمان با اضافه کردن آب، نوشيدني موسوم به آبميوه را استحصال کنند. در فرايند تغليظ، بخش مهمي از ويتامينهاي حياتي موجود در ميوهها از بين ميرود و محصول نهايي در واقع نوعي نوشيدني ميوهاي خواهد بود که به هيچوجه خواص ميوه اوليه را ندارد.»
به گفته دبير انجمن تغذيه شهر بهتر است آبميوه را بهصورت تازه و طبيعي در منزل تهيه کرد و تيترهاي تبليغاتي مندرج روي آبميوههاي صنعتي مانند آبميوه صددرصد طبيعي را نبايد از نظر ارزش غذايي، مترادف با آبميوه تازه و خانگي دانست. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.