۹۵ درصد از افراد جامعه به کمبود ویتامین D مبتلا هستند

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #94526
    m.jarahzadeh
    مشارکت کننده

    ویتامین D یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از نوع محلول در چربی است که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند. اگرچه چند سالی می‌شود که کار غنی سازی آرد و نان به عنوان قوت غالب مردم با آهن و اسید فولیک آغاز شده، اما بررسی‌هایی که در سال 80 در مورد کمبود ریزمغذی‌ها با انتخاب 4 ریزمغذی آهن، روی و ویتامین‌های A و D در کشور انجام شد، وضعیت کلی مردم کشور را در این حوزه نامناسب نشان داد.

    رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای در گفتگو با پایگاه خبری سلامانه با بیان اینکه پیش از این متخصصان تغذیه نگران کمبود کالری و پروتئین شهروندان بودند، گفت: «اما امروز دیگر دغدغه ما این موضوع نیست، بلکه شهروندان ایرانی در حالی که شکم‌های پری دارند، اما از سوء تغذیه در رابطه با ریز مغذی‌ها رنج می‌برند.»

    دکتر مجید حاجی فرجی باتاکیدبر اینکه در کشور ما علی‌رغم وجود مناطق آفتاب‌خیز، اما هنوز مشکل شیوع بالای کمبود ویتامین D موج می‌زند، تصریح کرد: «تحقیقات 10 سال گذشته انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور و همچنین مراکز تحقیقاتی سایر کشورها نشان می‌دهد که بین 80 تا بالای 95 درصد از افراد جامعه در اقشار گوناگون، به درجات مختلفی از کمبود ویتامین D مبتلا هستند.»

    وی با اشاره به اینکه مشکل تنها به پوکی و نرمی استخوان در کودکان در حال رشد و افراد سالمند ختم نمی‌شود، خاطرنشان کرد: «بلکه بحث ارتباط این موضوع با بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت و همچنین بیماری‌های خود ایمنی نیز مطرح است. افراد مبتلا به دیابت، سطح ویتامین D بسیار کمتری نسبت به افراد سالم دارند. این موضوع در بیماری‌های خود ایمنی نظیر ام‌اس به اثبات رسیده است. لذا یکی از توصیه‌های تغذیه‌ای به این افراد این است که مکمل‌های ویتامین D دریافت کنند.»

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.