پزشكان در آزمایشات جدید خود دریافته اند كه نوشیدن یك فنجان چای در عین حال كه قدرت مغز را افزایش می دهد به كاهش خستگی، افزایش هوشیاری و نیز بهبود عملكرد و بازده مغز نیز كمك می كند.
متخصصان دانماركی در این آزمایشات تاثیر مواد شیمیایی اصلی موجود در چای را روی توان ذهنی ۴۴ شركت كننده جوان مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.
تاثیرات این مواد از جمله یك نوع اسید آمینه موسوم به «ال تئانین» كه در چای سبز نیز یافت می شود و هم چنین كافئین به مقداری كه معمولا در یك فنجان چای یافت می شود با مواد دارونما در گروه كنترل مقایسه شد.
نتایج مقایسه ها تایید كرد افرادی كه چای نوشیدند ۲۰ تا ۷۰ دقیقه بعد از مصرف این نوشیدنی در انجام تعدادی از كارهای مهم، بهتر و دقیق تر از افرادی عمل كردند كه از نوشیدنی دارونما استفاده كرده بودند. این مطالعات هم چنین نشان داد كسانی كه چای می نوشند سطح هوشیاری بالاتری نیز دارند.
به گفته این متخصصان، چای هم چنین خستگی را در بین داوطلبان زیر۴۰ سال كاهش می داد.