گیلاس جزو گروه میوههاست و هر 100 گرم آن 72 کیلوکالری انرژی دارد و 16 درصد آن را کربوهیدراتها شامل میشود که نیمی از آن را گلوکز و بقیه آن فروکتوز و دیگر قندها تشکیل میدهد.
همچنین این میوه، مقدار کمی حدود 1.4 گرم فیبر خوراکی دارد.
گیلاس جزو میوههایی با میزان متوسط پتاسیم است بهطوریکه 223 میلیگرم در 100 گرم این میوه دارای پتاسیم متوسط است بنابراین مصرف آن میتواند برای بیماران قلبی عروقی مناسب باشد.
در میان ویتامینهای موجود، ویتامین بیوتین در گیلاس نسبتاً بالاست، تصریح کرد: این ویتامین در حفظ بافتها خصوصاً پوست موثر است و از خشکی پوست و آلوکسی پیشگیری میکند.
این میوه به علت اسیدهای عالی موجود در آن و افزایش آهنی که با مصرف آن ایجاد میشود جزو مواد غذایی خونساز محسوب میشود.
وجود رنگدانه آنتوسیانین در گیلاس سبب میشود که این میوه به عنوان میوههای سوپرآنتیاکسیدان طبقهبندی میشود و نقش بسیار موثر و مفیدی در پیشگیری از بیماریهای قلبی – عروقی و انواع سرطانها دارد.
هر 12 عدد گیلاس متوسط یک واحد میوه است و مصرف دو تا چهار واحد میوه در طول روز توصیه میشود.