ته دیگ و خراش ها یی روی دیواره ی مری و معده و حتی دهان ایجاد می کنند که خود عامل مستعد کننده ی ابتلا به سرطان است ،سرطان مری و معده از عوارض خوردن ته دیگ است
-هنگام حرارت دادن به مواد غذایی حاودی نشاسته مادهای به نام «آکرمیلامید» آزاد میشود که بسیار سرطانزاست.
به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام دکتر احمدرضا درستی مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از گذشته ایرانیان به مصرف «تهدیگ» علاقه داشتند و به همین دلیل قسمتهای زیرین برنج و ماکارونی را حرارت بیشتری میدادند تا قهوهای یا سیاه رنگ شود.
وی افزود: هنگام حرارت دادن به مواد غذایی حاوی نشاسته مادهای به نام «آکرمیلامید» آزاد میشود که بسیار سرطانزاست.
درستی در ادامه یادآور شد: بهترین روش پخت برنج و ماکارونی بدین گونه است که جوشانده شوند و نباید این مواد غذایی را به صورت «دم کرده» مورد استفاده قرار داد زیرا موجب افزایش قندخون و چاقی میشود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطر نشان کرد: «ته دیگ» به دلیل دارا بودن میزان بالایی چربی و سوختگی بسیار مضر است و مصرف آن به هیچ عنوان توصیه نمیشود.