گوشت بوقلمون

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79438
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    بوقلمون گونه بزرگی از پرندگان است که در راسته ماکیان قرار دارد. گوشت بوقلمون از بخش روشن و تیره تشکیل شده است. سینه که دارای گوشت روشن‌تری است و ران گوشت تیره‌تری دارد و با وجود چربی بیشتر نسبت به سینه از میزان بالاتری آهن تشکیل شده است. گوشت سینه بوقلمون بدون پوست، به طور طبیعی حاوی پروتئین بالا و چربی پایینی (کلسترول و اسید‌های چرب اشباع کمتری) است، حدود 1 گرم چربی در هر 30 گرم گوشت است، لذا کسانی که دارای بیماری‌های قلبی- عروقی و چربی خون بالایی هستند و یا مي‌خواهند خود را از بیماری‌های مزمن مصون دارند، ‌مي‌توانند گوشت بوقلمون را در رژیم غذایی خود بگنجانند. میزان کلسترول گوشت بوقلمون بعد از ماهی، کمترین میزان را در میان گوشت‌های سفید دارا ‌مي‌باشد.
    150گرم گوشت بوقلمون حدود نیمي از اسید فولیک مورد نیاز روزانه را تامین ‌مي‌کند. همچنین منبع خوبی از پروتئین و املاح معدنی نظیر سلنیوم، روی، پتاسیم و فسفر است. میزان فسفر موجود در 100 گرم گوشت بوقلمون حدود 4 برابر 100 گرم میگو است، بنابراین برای کودکان بسیار مفید ‌مي‌باشد. از ویتامین‌های موجود در بوقلمون ‌مي‌توان به ویتامین‌هاي B1، B3، B6 و B12 اشاره کرد.
    اسید آمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون بیشتر از سایر گوشت‌ها است. این اسید آمینه در بدن به عنوان پیش‌ساز یکی از انتقال دهنده‌های عصبی بنام سروتونین استفاده می‌شود. سروتونین در بدن سبب شادابی و بهبود وضعیت خواب شده و اثرات آرام‌بخشی را به دنبال دارد. از طرفی تریپتوفان سبب فعالیت سلول‌های T در سیستم ایمنی می‌شود، بدین ترتیب می‌تواند بدن را از ابتلا به سرطان مصون نگه دارد.
    گوشت بوقلمون سبب افزایش ترشح هورمون تستوسترون (هورمون مردانه) در آقایان ‌مي‌شود.
    به دلیل وجود تریپتوفان بالا این گوشت برای بیماران مبتلا به ام. اس. ‌مي‌تواند مفید باشد و علائم بیماری آنان را تخفیف دهد.
    گوشت بوقلمون ‌مي‌تواند از تجمع سرب و جیوه در بدن جلوگیری کرده و سبب دفع این مواد از بدن شود.
    از دیگر خواص گوشت بوقلمون ‌مي‌توان به اثرات پیشگیری کننده از سرطان سینه و پروستات اشاره کرد.
    گوشت بوقلمون دارای پورین است، لذا مبتلایان به نقرس باید مصرف این گوشت را در رژیم غذایی خود محدود کنند.
    میزان کیوتن (Q10)گوشت بوقلمون نسبت به گوشت‌های دیگر بیشتر است. این ماده به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل ‌مي‌کند و پیری سلول‌ها را به تعویق ‌مي‌اندازد.
    به دلیل وجود میزان کمي چربی میان بافتی در بوقلمون، حجم آن پس از پخت حدود 85 درصد میزان خام ‌مي‌رسد، در صورتی که گوشت مرغ و گوشت قرمز پخته به ترتیب حاوی 55 و 60 درصد حجم گوشت خام هستند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.