-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ مهر، ۱۳۹۱ در ۰۶:۴۹ #74198Zohre Azimiمشارکت کننده
عوامل قارچي فساد مواد غذايي به عوامل کپکي و مخمري تقسيم ميشوند. کپکها آن دسته از قارچها هستند که غالبا بيماري خطرناکي ايجاد نميکنند، اما گاهي در مواقع ضعف سيستم ايمني بدن ميتوانند بسيار خطرناک باشند.
عاملي که باعث گسترش و افزايش آنها ميگردد، مقدار بيش از حد رطوبت است و پخت غذاها نيز نمي تواند سموم آنها را از بين ببرد. بنابراين براي امنيت و سلامت بيشتر، بهتر است که آنها را دور بريزيد.
120هزار جنس از گونه کپک ها وجود دارند که روي مواد غذايي قادرند رشد کنند. 40 نوع آنها بيماريزا هستند و مابقي ميتوانند مسموميت غذايي ايجاد کنند. حتي بعضيها ميتوانند سرطانزا باشند. اما عدهاي از آنها مفيد هم هستند و در صنايع لبني کاربرد دارند.
کپکها در صورت مناسب بودن شرايط رشد، يعني رطوبت و حرارت به سرعت رشد ميکنند و ميتوانند سبب تخريب و غيرقابل مصرف شدن ميوهها و غذاها شوند.
کپکها داراي رنگهاي مختلفي بوده و کرکي شکل و پنبه مانند هستند و با توليد آنزيمهاي زياد سبب فساد غذاها ميشوند. براي فاسد شدن غذا و ميوه، کپک بايد رشد کند و تغييرات فيزيکي و شيميايي ايجاد کند تا با ترشح آنزيم اولا سفتي غذاها و رنگ آنها را به هم بزند و ثانيا طعمشان را تغيير دهد و آنها را ترشمزه کند.
درباره ميوهها چه بايد کرد؟
ميوهها حتي با وجود شستن، در يخچال کپک ميزنند و علت آن هم آبي است که به تدريج در جا ميوهاي جمع ميشود و نيز رطوبت دايمي يخچال.
چنانچه يک قطعه اسفنج در جاميوهاي قرار دهيد، رطوبت و آب را جذب کرده و مانع کپکزدگي ميشود.
بنابراين نبايد براي مدت طولاني ميوهها را نگهداري کرد. پس از شستن ميوهها در جاي خنک آنها را کاملا خشک کنيد، درون يک ظرف دربسته قرار دهيد تا هم ماندگاري آنها بيشتر شود و هم کپک نزنند.
در صورتي که ميوهاي بسيار رسيده و لکدار است، بايد از ساير ميوهها جدا شود.
همچنين زماني که ميوهاي کپک زد، بايد آن را از ساير ميوهها جدا کرد و کل ميوه را دور انداخت. جدا کردن بخشي از ميوه که کپک زده است و مصرف ساير قسمتها دليل بر سلامت آن بخش نيست. بنابراين در صورت کپکزدگي ميوه، همه ميوه را دور بيندازيد.
پوره کردن ميوهها يکي ديگر از روشهاي نگهداري ميوه براي زماني طولاني است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.