باورتان میشود این دانههای ریز منبع آهن باشد؟ بله کنجد سبوس دار سرشار از آهن است. هر یک از سلولهای بدن ما حاوی آهن میباشد. وجود این مادهی معدنی برای حمل اکسیژن مورد نیاز سلولها و برای ساخت گلبولهای قرمز خون لازم و ضروری است. باید بدانید آهن همچنین در ساخت سلولهای جدید، هورمونها و ناقلهای عصبی نقش دارد. این دانهها برای گیاهخواران که از گوشت استفاده نمیکنند منبع خوبی برای جذب این مادهی معدنی محسوب میشود. البته باید توجه داشته باشید که آهن موجود در گیاهان به اندازهی آهن موجود در مواد غذایی حیوانی جذب بدن نمیشود. برای اینکه آهن منابع گیاهی بیشتر جذب بدنتان شود آن را همراه با یک مادهی غذایی حاوی ویتامین C میل کنید.
جذب زینک یا همان روی برای بدن لازم است. خوشبختانه کنجد بو داده یک منبع فوقالعاده از این مادهی معدنی محسوب میشود. زینک برای سیستم ایمنی بدن، برای درک حس چشایی، التیام و درمان زخمها و جراحات و رشد جنین لازم است. این ماده معدنی در پانکراس به تولید، ذخیره و آزاد کردن انسولین کمک میکند. اگر میخواهید بدنتان روز به روز قویتر باشد و به این زودیها در برابر بیماریها تسلیم نشوید مصرف کنجد را در برنامهی غذاییتان بگنجانید.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه