-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ فروردین، ۱۳۹۱ در ۱۱:۱۵ #72672
zahra jamshidi
مشارکت کنندهيکي از عادتهاي خوب غذايي که متخصصان تغذيه آن را توصيه ميكنند، مصرف هفتگي فرآوردههاي دريايي از انواع ماهي گرفته تا ميگوست، اما خيليها ميگويند ميگو کلسترول دارد و بايد از خوردن آن اجتناب کرد، اما اين باور درست است يا اينکه حقيقت چيز ديگري است؟ به غير از اين موضوع، عادت به مصرف ميگو چه فوايد و چه زيانهايي دارد؟ اينها همان مواردي هستند که در آخرين پوستر سال 90 به آنها اشاره شده است….
1.ضدفشارخون
ميگو از منابع اسيدهاي چربي از خانواده امگا3 است که دريافت آن به کنترل فشارخون کمک ميکند. البته توصيه ميشود اين مادهغذايي در هنگام تهيه با حداقل روغن و نمک طبخ شود، در اين صورت به گزينهاي مناسب براي کاهش سطح فشارخون تبديل خواهد شد زيرا سرخکردن آن در روغن، کالري بيشتر به بدن ميرساند و باعث افزايشوزن ميشود که خود از عوامل بروز فشارخون است.
2.سرشار از سلنيوم
يکي از موادمعدنياي که در ميگو به ميزان بسيار يافت ميشود، سلنيوم است. با خوردن 100 گرم ميگو، 64 درصد از نياز روزانه به اين مادهمغذي تامين خواهد شد و از آنجا که سلنيوم خاصيت آنتياکسيداني دارد، عادت به خوردن ميگو، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ و انواع سرطان خون مانند «لوسمي» و «لنفوم هوچکين» را کاهش ميدهد.
3.ضدآلزايمر
امگا3 فراواني که در ميگو وجود دارد، باعث ميشود عادت به مصرف هفتگي آن از بروز آلزايمر و اختلال حواس در دوران سالمندي جلوگيري کند. در واقع، دريافت روزانه 380 ميليگرم از اين اسيدهاي چرب، از بروز اختلال حواس و آلزايمر جلوگيري ميكند و با خوردن هفتهاي 2 تا 3 بار ميگو، اين مقدار اسيدچرب به بدن خواهد رسيد.
4.ضد کمخوني
افرادي كه به دلايل مختلف گوشت قرمز نميخورند، بيش از ديگران در معرض ابتلا به کمخوني ناشي از فقر آهن قرار دارند و از آنجا که با خوردن 100 گرم ميگو، 19 درصد از نياز به اين مادهمغذي تامين ميشود، بهتر است در صورت نخوردن گوشت قرمز، ميگو را در برنامه غذايي روزانهشان بگنجانند.
5.منبع پروتئين و کلسترول خوب
ميگو برخلاف تصور عامه مردم، باعث افزايش کلسترول نميشود زيرا بررسيهاي مقايسهاي ميان دو رژيمغذايي با تخممرغ و ميگو نشان دادهاند که رژيم داراي ميگو 7 درصد سطح کلسترول بد و 12 درصد سطح کلسترول خوب را افزايش ميدهد در حالي که رژيم داراي تخممرغ، سطح کلسترول بد را 10 درصد و سطح کلسترول خوب را 7 درصد بالا ميبرد. در واقع اين مادهغذايي چربي کمي دارد و با خوردن 12 عدد ميگوي درشت بخارپز شده، 160 ميليگرم کلسترول وارد بدن ميشود و سطح تريگليسريد 13 درصد پايين ميآيد بنابراين توصيه ميشود آن را مانند ساير منابع پروتئيني مصرف كنيد.
سرانه مصرف ميگو
طبق اعلام برخي از کارشناسان، مصرف سرانه ميگو در ايران تقريبا 10 تا 20 گرم در سال است و بيشترين مصرفکنندگان هم تهرانيها هستند. البته در سالهاي اخير، مصرف فرآوردههاي دريايي افزايش قابلملاحظهاي داشته اما هنوز هم از مقدار استاندارد توصيه شده كمتر است و هنوز هم در مقايسه با مصرف جهاني در سطوح حداقل قرار داريم. مصرف سرانه ماهي در ايران تقريبا 10 کيلوگرم در سال و در سطح جهاني 16 کيلوگرم است. بنابراين خوب است اين را هم بدانيد كه در ميان کشورهاي مختلف دنيا، تايلند، فيليپين، هند و اکوادور بزرگترين پرورشدهندگان ميگو هستند.
يادآوري
ميگوي سرخ يا سوخاريشده، ميزان كالري دريافتي را افزايش ميدهد در حالي که ميتوان با بخارپز کردن اين منبع پروتئيني و زدن چاشنياي مانند آبليموترش تازه به آن، وعدهغذايي کمکالري و در عين حال مغذياي داشت. البته کبابکردن و بخارپزکردن ميگو با سبزيهايخام يا بخارپز، ميتواند وعدهغذايي ارزشمندي را به وجود آورد.
salamat
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.