خواص:
کلم، سردردهاي مزمن را رفع مي کند. کافي است روزي ۲۵ تا ۵۰ ميلي ليتر آب آن را بخوريد يا اين که پارچه آغشته در آب آن را روي پيشاني قرار دهيد.
*پتاسيم موجود در آن، رگ هاي خون را باز مي کند و روند خون رساني را بهبود مي بخشد.
*ترکيب هاي ضدسرطان موجود در کلم، فعاليت آنزيم ها را افزايش مي دهد و از رشد تومور پيشگيري مي کند. در يک مطالعه انجام شده مشخص شد با افزودن کلم به برنامه غذايي زنان، احتمال ابتلا به سرطان سينه کاهش مي يابد.
*ويتامين C و سولفور موجود در کلم سموم و اسيد اوريک را که علت اصلي آرتريت، بيماري پوستي، روماتيسم و نقرس است، از بدن دفع مي کند.
*ويتامين K و آنتوسيانين آن به عملکرد ذهني و تمرکز کمک مي کند. اين ماده مغذي از آسيب ديدگي اعصاب پيشگيري مي کند و سيستم دفاعي بدن را براي مقابله با آلزايمر تقويت مي کند. بالاترين ميزان ماده مغذي ذکر شده در کلم قرمز است.
*رنگدانه هاي قرمز موجود در کلم قرمز، ميزان قند را کاهش و توليد انسولين خون را افزايش مي دهد.
*يادآوري مي شود افرادي که اختلال تيروئيد دارند، بايد از مصرف زياد هر نوع کلم بپرهيزند، زيرا روند جذب يد در بدن را مختل مي کند.