متخصصان از مدت ها پیش معتقد بودند كه كلم بروكلی، گیاه مفیدی برای قلب است و این بار در یك پژوهش جدید، دانشمندان انگلیسی علت این تاثیر مفید را كشف كرده اند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، محققان كالج ایمپریال لندن در بررسی های خود یك ماده شیمیایی را در كلم بروكلی شناسایی كردهاند كه این ماده مكانیسم دفاعی طبیعی بدن را برای حفاظت از سرخرگ ها تقویت می كند.
به گفته پژوهشگران، این ماده شیمیایی در سایر سبزیجات برگ پهن و سبز رنگ نیز یافت میشود، اما مقدار آن در كلم بروكلی زیاد است. این ماده از تشكیل پلاك و مسدود شدن رگ های خونی و در نتیجه بروز حمله قلبی جلوگیری می كند.
پژوهشگران می گویند، این ماده موسوم به “سولفورافان” می تواند یك پروتئین محافظ را كه در بخش هایی از سرخرگ های مستعد تشكیل پلاك، غیر فعال است، فعال كند.
پاول ایوانز، محقق انستیتو ملی قلب و ریه در كالج ایمپریال اظهار كرد: ما می دانیم كه سبزی ها برای سلامت انسان مفید هستند، اما مكانیسم مولكولی این اثرگذاری مثبت و سودمند سال ها ناشناخته بوده است.
ایوانز و دستیاران وی دریافته اند كه در بخش هایی از سرخرگ ها كه پروتئین Nrf2 غیرفعال است، امكان تشكیل پلاك بیشتر می شود، اما سولفورافان این پروتئین را فعال می سازد و از این طریق از بروز سكته قلبی جلوگیری می كند.
این پژوهش در مجله «ترومبوس آرترو اسكلوروزیس» منتشر شده است.
پریسا دامغانیان-کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی