وقتی مواد غذایی را می خوریم تمام مواد غذایی در بدن به انرژی تبدیل نمی شوندو بخشی از انرژی انها در طی فرآیندهای بدن از جمله هضم، جذب، انتقال، شرکت در سیکل های بدن و غیره هدر می رود. لذا بازده خالص ATP از مواد غذایی مختلف یکسان نیست.
بر اساس تحقیقات دانشمندان مشخص شده است که فرآیندهای متابولیسمی بدن از جمله: انتقال، ذخیره، بازیافت و فعال سازی منجر به اتلاف 10% از ATP تولید شده در اکسیداسیون چربیها، 25% در اکسیداسیون کربوهیدراتها و 45% در اکسیداسیون پروتئین های رژیم غذایی می شوند. لذا در نهایت بازده خالص تولید ATP برای چربی، کربوهیدرات و پروتئین به ترتیب 90%، 75% و 55% می باشد، و چربی بیشترین و پروتئین کمترین درصد را به خود اختصاص داده اند.