چه کار کنیم تا مواد غذایی کپک نزند؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69731
    nikbakht
    مشارکت کننده

    نان، كشك، میوه، رب و بسیاری از خوراکی ها كپک می‌زنند. عواملی كه باعث گسترش کپک ها میگردند رطوبت زیاد و گرما است ( و البته آلوده شدن ماده غذایی). كپك‌ها در صورت مناسب بودن شرایط محیط از نظر رطوبت و گرما به سرعت رشد می‌كنند و می‌توانند سبب فساد میوه‌ها و غذاها شوند.

    در مورد کپک زدن نان: كپك نان از جمله کپک هایی است که به سرعت پخش می شود و کل ماده غذایی را غیر قابل استفاده می نمایدو اگر لایه‌های نان روی هم چیده شده باشد، بخش‌های بالایی و پایینی خود را نیز آلوده می‌كند. اما برای پیشگیری از کپک زدن نانها نباید قبل از سرد شدن كامل نان‌ها، آنها را روی هم قرار داد چون حرارت بالای نان در تسریع کپک زدن آن موثر است . پس بهتر است بعد از آنکه نان ها را کاملا سرد نمودید آنها را درون كیسه‌های پلاستیكی بگذارید و درون فریزر قرار دهید و پیچیدن نان در پارچه‌های تمیز بهتر از كیسه‌های پلاستیكی است، چون رطوبت نان را جذب می‌كند و مانع كپك زدگی می گردد.
    در مورد کپک زدن میوه ها: میوه‌ها حتی پس از شستن و خشک کردن نیز در یخچال كپك می‌زنند چرا که آبی است كه درون میوه‌ها وجود دارد و رطوبت درون یخچال شانس کپک زدن میوه ها را افزایش می دهند. پس بهتر است بیش از مقدار مورد نیازتان میوه نخرید در ضمن قرار دادن میوه در پارچه های نخی نیز در پیشگیری از کپک موثر است و همچنین می توانید یک تکه اسفنج را درون یخچال قرار دهید تا رطوبت آن را به خود جذب کند.

    در مورد کپک زدن پنیر: ممکن است در پنیریی که کپک زده است میکروب های دیگری نیز موجود باشند اگر پنیر كپك زد مقادیر بیشتری از قسمت كپك زده آن را جدا کنید و مابقی آن قابل استفاده است.
    کپک زدن مربا: كپك زدن مربا با طرز طبخ و تهیه آن مرتبط است و اگر مربا خوب نپخته باشد مستعد کپک زدن می گردد. استفاده از ظروف دردار كه مانع رسیدن هوا به سطوح مربا شود نیز در پیشگیری از کپک زدن مربا مفید است.
    اما اگر مربا كپك زد، می‌توانید یك لایه از روی آن برداشت و مابقی آن را دوباره پخت. یک توصیه خوب آن است که هنگام تهیه مربا از قاشق چوبی استفاده كنید. در ضمن با قرار دادن کاغذ روغنی در سطح مربا نیز می توان از کپک زدن آن پیشگیری نمود.

    کپک زدن رب گوجه فرنگی: با استفاده از قرار دادن رب گوجه فرنگی در ظروف دردار مناسب که مانع رسیدن هوا به رب شوند می توان از کپک زدن آن جلوگیری نمود. مالدین یک لایه روغن در سطح رب گوجه فرنگی نیز به پیشگیری از کپک زدن آن کمک می کند .

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.