▪ برای جلوگیری از خشك شدن پنیر، روی طرف بریده شده آن، كمی كره یا روغن بمالید.برای این منظور همچنین میتوانید دستمالتمیزی را كه پرز پس ندهد به وسیله سركه خیسكرده و به دور قالب پنیر بپیچید.
▪ اگر پنیر را درون ماست بیندازید بسیار لذیذ میشود.
▪ چنانچه پنیر را درون فویل آلومینیومیبپیچید، برای جلوگیری از خشك شدن آن موثراست.
▪ اگر پنیر را میان پارچهای كه در سركه انگورخیساندهاید قرار دهید، طعم و مزه خوبی خواهدیافت و ضمنا مدت زیادتری تازه خواهد ماند.
▪ اگر پنیر شما نرم است و میخواهید سفتشود، آن را درون آب نمك جوشیده ولی سردشده بیندازید. هر چقدر مقدار نمك بیشتر باشدپنیر سفتتر میشود.
▪ برعكس اگر پنیر سفت است و میخواهیدنرم شود آن را درون آب جوشیده بدون نمكبیندازید.
▪ همچنین میتوانید پنیر سفت را دروندوغ، خیس كنید.
▪ چنانچه برای تهیه بعضی از غذاها مانند پیتزابه پنیر رنده شده نیاز دارید قبل از رنده كردنپنیر، اندكی روغن روی رنده بمالید، به این ترتیبپنیر به رنده نخواهد چسبید و به آسانی شستهخواهد شد.
▪ اگر میخواهید پنیر دیر فاسد شود همیشهآن را در ماست یا آب ماست بیندازید.