چكيده‌اي در مورد سماق

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #74742
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    پوست دانه گياهي با نام علمي: Rhus Coriaria
    نام فارسي: سماق
    نام عربي: سماق- سماقيل- طمطم- تمتم- تملول- تترك
    كردي: دار سماق
    سرياني: سماقيل
    يوناني: سماق الدباغين- عبرق- عربرب- عترب
    سندي، هندي: تتل
    آلماني، انگليسي و فرانسه: Sumac

    خواص و افعال:
    رادع- قابض- مقوي احشاء حاره- رافع صفرا- دباغت- نفث الدم- نزف الدم- ذرب- قي- غثيان- بند آوردن خون
    با دقت در خواص سماق مي‌توان دريافت كه قدما به اين موضوع به درستي پي برده بودند كه سماق خواص گند زدايي و ضد عفوني كننده و ضد ميكروب داشته و بعنوان ماده ضد ميكروب و عفونت در غذاها و ادويه جهت محافظ از آنها در برابر كرم زدگي و عفونت مي‌باشد.
    اندام سر- مو: شستن مو با دمكرده سماق موي را سياه مي‌نمايد.
    اندام سر- گوش: چكانيدن نقوع آب سماق در گوش ريم گوش را زايل مي‌كند. (رفع عفونت)
    دهان: سماق بصورت دمكرده و يا نقوع و يا پودر آن قلاع دهان و آفت، آبله و خونريزي دهان را بهبود مي‌بخشد (رافع عفونت) ضد باكتري
    دندان و لثه: مضمضه با آب سماق درد دندان را تسكين و پاشيدن پودر آن لثه را تقويت مي‌نمايد
    دهان (تركيب): مخلوط پودر سماق 1 و پودر ذغال بيد 5/0 رافع پيوره دندان مي‌باشد (ضد قارچ)
    تركيب پودر سماق و نمك ضد عفوني كننده دهان مي‌باشد.
    گلو: غرغره با دمكرده يا نقوع سماق رافع درد گلو (ضد قارچ و عفونت)
    چشم: كمپرس آب دمكرده سماق جهت جرب و تسكين حدت و ناراحتي پلك چشم
    پيشاني: انداختن سماق بر پيشاني خون دماغ را بند مي‌آورد.
    پوست: ضماد و كمپرس سماق رافع عرق ريزي، سرما زدگي انگشتان، ترك پوست و ترك پستان زنان شيرده مي‌باشد.
    قراردادن سماق بر روي جراحت‌هايي كه در اثر جسم برنده باشد در بهبود آن موثر است و از عفونت بعدي جلوگيري مي‌نمايد. (رافع عفونت و ضد قارچ)، محافظ بسيار خوب در زخم‌هاي تازه التيام يافته (ضد باكتري)
    پوست (تركيب):محلول سماق با دمكرده برگ بارهنگ جهت قروح خبيثه (زخم بستر) (ضد عفونت و ضد قارچ)
    ريه: دمكرده سماق جهت رفع نفث الدم و نزف الدم و تقويت شش، جهت رفع خونريزي، درمان سل و به گفته رازي همراه شراب رافع مشكلات ريوي مي‌باشد.
    پوست: جهت كلف- داخس- حمره
    همراه با گلاب جهت دمعه و جرب و ماليدن خرفه و سماق رافع جرب و با آب تره جهت اگزما (پسوريازيسم) (ضد قارچ) و ماليدن سماق و جوش شيرين و سدر و گل سر شوي رافع خارج جلدي و تحريكات كهير است.
    اندام غذا: شكم، رافع عفونت غذا- رافع اسهال- مانع ريختن صفرا به معده- برانگيزاننده اشتها- مقوي احشاء حاره تركيب: بصورت دمكرده و پودر- دباغت معده- رافع تشنگي- براي كسي كه همواره قي مي‌كند مصرف سماق و زيره و آب سرد مانع قي مي‌شود.
    تخم گشنيز و سماق و تخم مرغ قاطع اسهال(ضد عفونت)
    جوشانده تخم مرغ در سماق رافع اسهال
    ريش روده و پوست اندازي روده را بهبود مي‌بخشد.
    سماق تراوش صفرا به معده را مانع مي‌شود.
    رفع قرحه معده- فساد معده بصورت دمكرده و يا خوردن پودر سماق
    تركيب: جهت تقويت معده و باز شدن اشتها: سماق 10 گرم، تخم هويج 10 گرم، خاكشي 5 گرم با 150 گرم آب جوشانده. هر بار 20 گرم ميل شود.
    جهت رفع اسهال تفت داده سماق موثر مي‌باشد.
    رحم: قاطع خونريزي، بند آورنده خون حيض، رفع ترشحات سيلان رحم (ضد قارچ)
    تركيب: شستشوي مهبل با سماق 20 گرم و جوش شيرين 5/0 گرم رافع عفونت (ضد قارچ)
    استخوان: مانع درد استخوان، مصرف پودر آن و قراردادن آب پز آن مانع از آماس استخوان مي‌باشد.
    بواسير: ته زن آن رافع بواسير، دمكرده آن كاهنده سودا و كمك به كاهش مواد و در بواسير و بند اونده خون بواسير بصورت ضماد پودر آن.
    اماله با آب سماق رافع خونريزي بواسير است.
    تركيب: ذغال بلوط و پودر سماق بصورت ضماد و يا ته زن جهت بواسير و شقاق مقعد نافع است.
    كليه و مثانه: دمكرده 10 تا 20 گرم ان جهت بي اختياري ادرار در كودكان و افراد مسن.
    تجربه: مكيدن سماق در زماني كه فرد صفراوي مزاج دچار كسالت روحي مي‌شود (خشم و عصبانيت) موثر است.
    بيماريهاي رايج:
    پايين آورنده قند خون- تصفيه كننده خون- كاهش فشار خون- كاهش چربي خون (كلسترول)- بواسطه خاصيت اسيدي آن
    داروسازي:
    استعمال داخلي: بصورت دمكرده
    استعمال خارجي: پماد- غرغره- تزريق مهبلي- شستشوي مجاري ادراري- شياف- پانسمان جهت سوختگي
    قوت: سه سال- پس از دو سال رنگ روشن ان زايل شده به رنگ قهوه‌اي تيره با حالتي چسبنده مي‌شود.
    شربت: 5 درم يا 20 گرم
    بدل: سركه
    بجاي خرنوب و اقاقيا مي‌توان استفاده نمود.
    جوشانده ان با چوب ساقه و عسل مانند حضض عمل مي‌نمايد.
    مضرات: معده و جگر سرد
    مصلح: مصطكي، انيسون- بومادران يا طبخ با بادمجان
    اصلاح: آب بذر قطونا
    موارد منع مصرف: ميوه تازه آن مسموميت زا مي‌باشد. همراه قي و تهوع مصرف برگ ان توسط احشام مانند گوسفند و بز در گوارش حيوان اختلال بوجود آورده و منتهي به مرگ حيوان مي‌شود.
    مانع الجمع (تداخل و عدم سازش): آهن- سرب- جيوه- پرمنگنات- كلرات- آب آهك- صمغ
    نگه‌داري: بعلت خاصيت ضد قارچي آن شرايط خاصي براي نگهداري ان ذكر نشده اما تجربه ثابت نموده كه رطوبت و حرارت باعث از بين رفتن مزه و قوت آن مي‌شود.
    مصرف در صنعت: از سماق در دباغي پوستهاي نازك استفاده مي‌شود. نوعي سماق صنعتي وجود دارد كه از صمغ آن لاك ژاپني مي‌سازند.
    تقلبات: سماق بايستي به رنگ روشن باشد برخي سماق قهوه‌اي روشن و زرد را رنگ نموده و به نام سماق شكي و يا سماق تبريز عرضه مي‌كنند طريقه شناخت ان حل كردن در آب و رنگين شدن اب و سماق زرد و يا بعضاً قهوه‌اي برجاي مي‌ماند. و از ديگر تقلبات به سماق مانده نمك و جوهر ليمو اضافه مي‌نمايد كه با مزه كردن آن احساس شوري و گزش مي‌شود.

    کارشناس تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.