چقدر اضافه وزن در بارداری طبیعی است؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70433
    susan
    مشارکت کننده

    معمولا در ۳ ماهه اول بارداری، خانم های باردار اضافه وزن پیدا نمی کنند یا اضافه وزن شان بسیار جزیی است….
    حتی بعضی خانم های باردار به جای آنکه وزن شان زیاد شود، وزن کم می کنند! دلیل آن هم تهوع شدید و کاهش اشتهای متعاقب آن است. از آنجا که مادر انرژی زیادی مصرف می کند و به دلیل تهوع غذا نمی خورد، در نتیجه ممکن است وزن کم کند اما از ۳ ماهه دوم به بعد اضافه شدن وزن کاملا محسوس و البته طبیعی خواهد بود. دلیل آن هم از بین رفتن حالت های تهوع و بازگشت اشتهای مادر است. در این ماه ها بسیاری از خانم ها برحسب عقاید اشتباهی مثل اینکه مادر باردار باید به جای۲ نفر غذا بخورد، پرخوری می کنند؛ درصورتی که اصل، درست غذا خوردن است، نه زیاد غذا خوردن.
    شاید شما هم این موضوع را شنیده باشید که می گویند خانم باردار باید طی ۹ ماه بارداری ۱۲کیلوگرم اضافه کند. اما این موضوع را کاملا فراموش کنید؛ چون هر خانمی برحسب وزن و ویژگی هایی که دارد ممکن است بیشتر یا کمتر از این حد وزن اضافه کند. در واقع اضافه وزن طبیعی در دوران بارداری بین ۸ تا ۱۶ کیلوگرم است. پس خود را بی دلیل با بهترین دوست تان که در ۹ ماه بارداری ۸ کیلوگرم اضافه کرده و شما در عرض ۶ ماه، ۱۲ کیلوگرم مقایسه نکنید. میزان وزنی که در دوران بارداری اضافه می شود در واقع به شرایط شما قبل از بارداری مربوط است. کم کردن غذا نسبت به آنچه قبلا می خوردید برای آنکه وزن تان زیاد افزایش نیابد، کار صحیحی نیست و می تواند نه تنها به رشد کودک تان آسیب برساند، بلکه سبب تولد زودهنگام شود. این موضوع را هم در نظر بگیرید که اضافه وزن جزیی از بارداری است.
    بزرگ شدن سینه ها، حبس شدن بیشتر آب درون بدن، افزایش میزان خون، تجمع آب آمونیاکی، وزن جفت، وزن جنین و همگی در اضافه وزن شما دخیل هستند. بهترین کاری که می توانید بکنید تصحیح تدریجی عادات غذایی قبل از اقدام به بارداری است اما توجه کنید که اگر قصد بارداری دارید، گرفتن رژیم های سخت غذایی که گاهی خطرناک هم هست به شما توصیه نمی شود. تمامی زنان باردار از ماه ۶ بارداری به بعد، یعنی در پایان سه ماهه دوم حدود ۶ کیلوگرم وزن اضافه می کنند. البته این رقم برای همه یکسان نیست.
    از این رقم حدود ۶/۲ کیلوگرم وزن جنین و ۶/۴ کیلوگرم اضافه وزن مادر است. وزنی که مادر اضافه می کند بعد از زایمان به شرطی که به فرزندش شیر دهد خیلی سریع از بین خواهد رفت. در ۳ ماهه سوم بارداری خانم های باردار معمولا هر ماه یک کیلوگرم وزن اضافه می کنند. دلیل آن هم نیاز بدن به انرژی بیشتر برای تولید شیر، وزن یابی جنین، ذخیره سازی آب و افزایش میزان خون است. نکته مهمی که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که اضافه شدن وزن باید به صورت مرتب در دوران بارداری صورت بگیرد و به همین دلیل پزشک متخصص زنان خانم باردار را در هر بار چکاپ وزن می کند، کاهش یا اضافه شدن ناگهانی وزن در بارداری طبیعی نیست و باید دلیل آن را مشخص کرد اما در هیچ شرایطی مادر نباید سرخود به گرفتن رژیم اقدام کند.درست غذا خوردن در دوران بارداری یعنی چه؟
    به خانم های باردار توصیه می شود در دوران بارداری غذاهای کم کالری مثل ماهی، گوشت قرمز، غلات کامل، سبزیجات سبز رنگ، لبنیات کم چرب، میوه و… مصرف کنند. تنوع غذایی بسیار مهم است. زنان باردار از ترس چاقی نباید به هیچ وجه چربی را به طور کامل از برنامه غذایی خود حذف کنند. درواقع چربی ها برای شکل گیری سیستم عصبی جنین لازم است.
    بهترین کار این است که خانم باردار چربی های اشباع مثل کره، خامه و روغن های کتان و آفتا ب گردان را کنار گذاشته و به جای آن روغن زیتون و کلزا و ماهی های چرب دارای روغن امگا ۳ مصرف کند. هر وعده غذایی خانم باردار باید حاوی پروتئین، چربی و قند باشد و در هر شرایطی نباید مصرف مواد معدنی و ویتامین ها را فراموش کرد. البته یادتان نرود که مصرف مکمل ها باید زیرنظر پزشک باشد چون در غیر این صورت خطرناک خواهد بود. توصیه می شود برای جلوگیری از کاهش قندخون خانم های باردار در طول روز ۳ وعده غذایی و دو میان وعده مصرف کنند. در رابطه با نوشیدنی ها هم بهتر است نوشیدنی های قنددار و آب میوه های آماده را کنار گذاشته و به جای آن، آب یا آب میوه طبیعی مصرف کنند.
    بسیاری از خانم های باردار در طول بارداری به خوردن بیش از حد غذا عادت می کنند. دلیل این زیاده خوری ها در واقع نه تنها رفع نیازهای بدن نیست، بلکه برای آرام کردن روان خود است. بهترین توصیه این است که دفترچه ای تهیه کنید و هر روز موادغذایی مصرفی روزانه خود را درون آن یادداشت کنید تا عادات خوب و بدغذایی خود را به تدریج بشناسید. سعی کنید در کنار مصرف موادغذایی کم کالری و مغذی ورزش را هم کنار نگذارید. انجام ورزش در دوران بارداری جز برای عده کمی از خانم ها ممنوع نیست. پیاده روی، یوگا، ژیمناستیک سبک، ژیمناستیک درون آب و شنا می تواند به افزایش درست و به اندازه وزن شما کمک کند. در ضمن اگر گرایش شدید به شیرینی دارید، سعی کنید میل خود را با خوردن قندهای طبیعی برطرف کنید و به قندهای مصنوعی موجود در نوشابه های لایت روی نیاورید چون هنوز تاثیر این مواد بر سلامت انسان و البته جنین به اثبات نرسیده است.
    خلاصه اینکه:
    ▪ وعده غذایی خود را با مصرف میوه شروع کنید تا کمی اشتهای شما کاهش یابد.
    ▪ سعی کنید از مواد غذایی کامل و غنی که سیرکننده هستند (مثل سیب زمینی و برنج و نان) کمک بگیرید.
    ▪ هرگز یک وعده غذایی را در طول شبانه روز حذف نکنید.
    ▪ مواد غذایی آماده ای را که حاوی نمک و قند بالایی هستند، کنار بگذارید.
    ▪ به جای بستنی و شیرینی، بیشتر میوه بخورید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.