چرا قند خون بالا خطرناک است؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #86349
    p.damghanian
    مشارکت کننده

    قند موجود در خون سلول‌های قرمز (هموگلوبین) را می‌پوشاند و موجب سفت شدن آنها می‌شود. این سلول‌ها پس از سفت شدن نوعی حالت چسبندگی پیدا می‌کنند که همین امر باعث ایجاد اختلال در فرایند گردش خون شده و یکی از نتایج آن تجمع کلسترول در رگ‌های بدن است. این فرایند ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد و نتیجه آن در بلند مدت مشاهده شود، اما عدم مشاهده فوری آثار آن به معنای خطرناک نبودنش نیست. رگ‌های ظریف و آسیب‌پذیر برخی اندام‌های بدن، مانند چشم‌ها، کلیه‌ها و پاها، بیشتر در معرض خطرات این تغییرات قرار دارند به همین دلیل هم معمولا اولین اندام‌هایی که به بالا بودن قند خون واکنش نشان می‌دهند، همین اندام‌ها هستند.
    کنترل قند‌خون می‌تواند از ابتلا به اختلالات بسیاری جلوگیری کند از جمله: سکته قلبی، سکته مغزی، بیماری‌های چشمی که می‌تواند منجر به نابینایی یا ضعف بینایی شود، آسیب‌های عصبی که می‌تواند باعث ایجاد درد یا برعکس بی‌حسی در اندام‌ها شود، مشکلات کلیوی و بیماری‌های مربوط به لثه و دندان‌ها.
    بالا بودن قند خون لزوما به معنای ابتلا به دیابت نیست. در برخی موارد، فرد هنوز مبتلا به دیابت نشده است اما قند خون او بالاست. در واقع بالا رفتن قند‌خون افراد را شدیداً مستعد ابتلا به دیابت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که در این مرحله قرار دارند، با اصلاح سبک زندگی خود، خصوصا الگوی غذایی شان، می‌توانند احتمال ابتلا به دیابت را تا 60 درصد کاهش دهند. برای مثال، کاهش 5 الی 7 درصد از وزن بدن در کاهش احتمال ابتلا به دیابت بسیار موثر است. تغذیه و ورزش دو عامل مهم در کاهش وزن هستند. اگر بخواهیم به زبان ساده صحبت کنیم، باید بگوییم برای کاهش وزن و در پی آن کاهش قند خون، باید دریافت کالری را کاهش و سوخت و ساز بدن را افزایش داد. یکی از موثر و ساده ترین راه‌های کاهش دریافت کالری، مصرف سبزیجات است.
    اکثر سبزیجات کالری و کربوهیدرات کمی دارند و به همین دلیل گزینه‌ای ایده‌آل برای افراد دیابتی محسوب می‌شوند. سبزیجات، خصوصا سبزیجات سبز و پهن برگ، منبعی غنی از فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها هستند. همچنین بخش زیادی از حجم و وزن سبزیجات از آب تشکیل شده است. به همین دلیل هم توصیه می‌شود افرادی که به دنبال کاهش وزن و متعاقب آن کاهش قند خون هستند روزانه حداقل سه الی پنج وعده سبزیجات مصرف کنند. به دلیل بالا بودن آب موجود در این مواد، مصرف سبزیجات موجب ایجاد احساس سیری بدون دریافت کالری زیاد در افراد می‌شود. بدین ترتیب، افراد دیابتی مجبور به تحمل گرسنگی نیستند. هر یک وعده سبزیجات به معنای یک پیمانه سبزیجات خام یا نصف پیمانه سبزیجات پخته است.
    پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.