.تحقیقات ابتدایی سبب این گمان می شوند كه آنتی اكسیدان های چای فلاوونوئیدها ممكن است در جلوگیری از سرطان نقشی داشته باشند برای بررسی این احتمال ،دانشمندان بسیاری فعالانه سرگرم پژوهش هستند .مطالعات جمعیت و پرونده های پزشكی در دست اقدام و بررسی هستند و قبل از هر نتیجه گیری تعریف شده مدارك كافی مورد نیاز است . بررسی ها در چین اخیرا نشان داده است كه فلاوونوئیدهای چای سبز و سیاه باعث اهستگی و كند شدن پیشرفت عوامل گروه پیش سرطان در دهان می شود. مطالعات دیگر در حیوانات نشان داده است فلاوونوئیدهای چای سیاه و سبز از تشكیل تومورها غده ها به ویژه در پوست ،ریه ، مری ، معده و روده جلوگیری می كنند و آنرا به تاخیر می اندازند. گفتنی است ، چای سیاه و سبز به عنوان نوشیدنی های شناخته شده ای هستند كه سبب كاهش آسیبهای یاخته ای ایجاد شده از سوی سرطان زاها و كاهش تكثیر سلولهای سرطانی و افزایش مرگ برنامه ریزی شده سلولها می شوند