-
نویسندهنوشتهها
-
۱ آبان، ۱۳۹۱ در ۰۷:۰۸ #74399Zohre Azimiمشارکت کننده
دانشمندان انستیتوی تحقیقات سلامت در استرالیا، طی مطالعه ای و به منظور بررسی تاثیر زمان بندی خواب و بیداری بر وضعیت وزن افراد، اطلاعات مربوط به زمان به خواب رفتن و از خواب برخاستن 2200 کودک و نوجوان استرالیایی را که در سنین بین 9 تا 16 سال قرار داشتند را جمعاوری نمودند.
محققان معتقدند به طور طبیعی الگوی خواب در زمان نوجوانی با کودکی و بزرگسالی کاملا متفاوت است و نوجوانان به طور طبیعی تمایل به بیدار ماندن تا دیروقت و دیر برخاستن از خواب دارند و این امر نگران کننده است زیرا غالبا فعالیت های زمان بیدار بودن آنها نیز کم تحرک و براساس کار با کامپیوتر و یا تلویزیون و پشت میز نشستن است.
کودکانی که زود به خواب می روند کمتر گیج و هواس پرت هستند، زیرا روز خود را با تماشای تلویزیون شروع و با گشتن در اینترنت به پایان نمی برند.
مقاله ای که در مجله خواب در یکم اکتبر 2011 چاپ شد، اینگونه بیان می کندکه احتمال چاقی در کودکان شب زنده دار 5/1 برابر بیشتر از کودکان است . کودکانی که تا دیروقت بیدار هستند، در زندگی روزمره شان تحرک کمتری دارند. زود به خواب رفتن و زود از خواب برخاستن ممکن است به نوجوانان در لاغر ماندن و داشتن فعالیت بدنی بیشتر کمک کند.
American Academy of Sleep Medicine, news release, Sept. 27, 2011۱ آبان، ۱۳۹۱ در ۰۹:۵۷ #98646ezamaniمشارکت کننده[align=justify]به نکته مهمی اشاره کرده اید. علاوه بر این نکات، باید گفت که خواب کافی و مناسب نه تنها به استراحت و بهبود کارآیی مغز کمک میکند بلکه در عین حال روی عملکرد سلولهای چربی در بدن نیز تاثیرگذار است.
متخصصان میگویند سلولهای چربی نیز برای اینکه بتوانند فعالیت مناسب و سالمی داشته باشند، به خواب و استراحت کافی نیازمند هستند. متخصصان علوم پزشکی دانشگاه شیکاگو در مطالعه ای تاکید کردند که کمبود خواب با اثرگذاری روی فعالیت سلولهای چربی، فرآیند سوخت و ساز انرژی در بدن را دچار اختلال میکند.
کمبود خواب 30 درصد از توان بدن را در واکنش به هورمون انسولین کاهش میدهد. این هورمون نقش حیاتی در تنظیم انرژی بدن دارد. در این مطالعه برای اولین بار مکانیزم مولکولی ارتباط مستقیم کمبود خواب با اختلال در تنظیم سوخت و ساز بدن مشاهده شده است. این فرآیند به مرور زمان منجر به افزایش وزن، دیابت و … میشود.[/align]۲ آبان، ۱۳۹۱ در ۰۴:۱۵ #98656madjdمدیرکلخواب یک نیاز غیر قابل چشم پوشی است و ارتباط آن با چاقی و عدم تناسب اندام رابطه معنی داری است.اغلب گفته میشود که 7 الی 8 ساعت خواب شبانه برای بدن لازم است اما این مدت زمان، بنا به نیاز بدنی هر فرد میتواند متفاوت باشد. اخیراً محققان به این نتیجه رسیدهاند که کم خوابی باعث پُرخوری میشود. در واقع کم خوابیدن با افزایش کالریهای مصرفی در طول روز ارتباط دارد و افرادی که ساعات کمتری میخوابند در مقایسه با افرادی که خواب کافی دارند میل بیشتری به خوردن غذا دارند و خطر ابتلا به چاقی در آنان بیشتر دیده می شود. لذا دانشمندان درصدد بررسی ارتباط میان مدت زمان کوتاه خواب و بروز چافی در افراد هستند.
در همین راستا مطالعه ای برگرفته از ژورنال AJCN برروی مردان و زنان با وزن طبیعی به منظور بررسی ارتباط میان تعادل انرژی با طول دوره خواب کوتاه مدت و خواب نرمال صورت گرفت.در این مطالعه 15 مرد و 15 زن با سن 49 –30 سال و BMI: 26- 22 که بطور منظم 9- 7 ساعت خواب در طول شبانه روز داشتند انتخاب شدند.
این مطالعه به روش تقاطعی(cross-sectional) انجام گرفت. تمام افراد مورد مطالعه بطور تصادفی در هر یک از شرایط خواب کوتاه شبانه (4 ساعت در طول شبانه روز ) و خواب معمول و نرمال ( 9 ساعت در طول شبانه روز ) بمدت 5 شب مورد بررسی قرار گرفتند. میزان مصرف غذا در روز پنجم اندازه گیری شد و همچنین مصرف انرژی نیز با استفاده از روش آب نشاندار شده در طول دوره اندازه گیری گردید.
در این پژوهش مشاهده شد شرکت کنندگان در روز پنجم انرژی بیشتری را در شرایط خواب کوتاه مدت 300 کیلو کالری بیشترمصرف کردند و این امر بدلیل افزایش مصرف چربی بویژه چربی های اشباع شده ، در طول خواب کوتاه مدت بوده است. در ادامه تحقیقات میزان سرعت سوخت و ساز بدن نیز مقایسه گردید که مشخص شد این میزان در هنگام خواب کوتاه مدت به خواب طبیعی تفاوت معنی داری نداشته است.
نکته عملی : شواهد علمی اخیرحاکی از آنندکه کمبود خواب باعث افزایش مصرف انرژی و چربی می گردد و همین امر ارتباط میان خواب و چاقی را اثبات می نماید بر اساس این یافته ها افزایش دریافت های غذایی در کنار مصرف انرژی بالا در افرادی که تحت شرایط خواب کوتاه مدت هستند آنها را مستعد ابتلا به چاقی می نماید.
سپیده فرضی (کارشناس تغذیه)-رژیم درمانی نوین -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.