اثرات مصرف مواد مغذی و گیاهی به خوبی در پیشگیری و درمان از سرطان شناخته شده است. مطالعات نشان می دهند مصرف بالای میوه و سبزی با کاهش خطر انواع سرطان در ارتباط است.
مطالعات بسیاری پیشگیری از سرطان را با مصرف مواد غذایی گیاهی از جمله سبزیجات خانواده کلم مثل کلم برگ و بروکلی، سیر و پیاز، چای سبز، مرکبات، سویا، گوجه فرنگی، انواع توت و زنجبیل تأیید کرده اند. مصرف این مواد غذایی ایمن و ارزان بوده و در دسترس می باشد.
مصرف میوه با ابتلا به سرطان ریه و مصرف سبزیجات به ویژه سیر و پیاز با سرطان روده و معده ارتباط معکوس دارند. مصرف گوشت قرمز و گوشت های فراوری شده (از جمله سوسیس، کالباس و همبرگر) خطر سرطان روده بزرگ و نیز خطر سرطان معده را در کسانی که عفونت هلیکوباکتر پیلوری هم دارند را تشدید می کند.
_____________________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه.