پیشگیری از سرطان با مصرف روغن کانولا

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79407
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    سودمندی روغن کانولا در پیشگیری از سرطان
    با استفاده از روغن کانولا در برنامه غذایی می‌توان خطر ابتلا به سرطان را در مادر و نوزاد کاهش داد. محققان در نشست اخیر انجمن تحقیقات سرطان آمریکا اعلام کردند، گنجاندن روغن کانولا به جای روغن ذرت در برنامه غذایی مادران باردار به کاهش خطر بروز سرطان سینه در آنان و حتی فرزندانشان کمک می‌کند.

    بررسی اخیر پژوهشگران درباره حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد، جایگزین کردن روغن ذرت با روغن کانولا به علت وجود مقدار بیشتر اسید چرب امگا 3 در این روغن و مقدار کمتر اسید چرب امگا 6 در آن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در مادر و کودک می‌شود. البته برای تأیید نتایج این تحقیق در انسان به مطالعات تکمیلی نیاز است.

    مصرف روغن کانولا از بدن در برابر سرطان روده محافظت می‌کند
    مطالعه و آزمایش مصرف روغن کانولا بر روی حیوانات نشان می‌دهد که اندازه تومورهای روده بزرگ با مصرف این روغن کاهش می‌یابد. دانشمندان دانشگاه ایالت داکوتا با آزمایش این روغن می‌گویند که استفاده از این روغن در پخت‌وپز موجب جلوگیری از گسترش و رشد تومورهای روده بزرگ می‌شود. پروفسور «Dwiredi» رئیس بخش SDSU علوم دارویی و همکارانش مقاله‌ای با عنوان «رژیم غذایی کانولا و تأثیرات آن بر سرطان روده بزرگ» در مجله «تغذیه و سرطان» منتشر کردند. این نخستین بار است که کسی به بررسی مصرف روغن کانولا در جلوگیری از سرطان روده بزرگ در میان حیوانات پرداخته است.
    مطالعات نشان می‌دهد که در این آزمایش تومورهای 58 درصد موش‌ها مهار و کنترل شده است و در 90 درصد آن‌ها اندازه تومور رشد پیدا نکرده است. سرطان روده بزرگ عامل و میر بسیاری از آمریکایی‌ها نسبت به سایر سرطان‌ها است؛ سال 2010 انجمن سرطان آماری ارائه کرد که در آن 102 هزار و 900 نفر در آمریکا به سرطان روده مبتلا هستند و 39 هزار و 670 نفر دیگر نیز به سرطان انتهای روده بزرگ مبتلا هستند و از این میان 51 هزار و 370 نفر مرده‌اند.

    تحقیقات پیرامون سرطان روده بر اساس مطالعات اولیه بر روی روغن کانولا توسط Dwiredi و همکارانش انجام شد که نشان می‌دهد، اسید چرب امگا 3 اثری شیمیایی ایجاد می‌کند که باعث مهار آنزیمی به نام «سیکلواکسیژناز» و کاهش سنتز اسید آراشیدونیک در بدن می‌شود که هر دو از عوامل ایجاد التهاب هستند.

    در سرطان روده بزرگ یا سرطان کولون سلول‌های سرطانی در داخل بافت روده شروع به تکثیر می‌کنند. این بیماری در هر سنی بروز می‌یابد اما میزان بروز در سن بالای 50 سال بیشتر است. از علائم این بیماری، عفونت‌ها، بواسیر، اسهال، یبوست، استفراغ، ضعف و یرقان و زردی است.

    بابراین توصیه می شود از روغن کانولا (کلزا) به جای سایر روغن های گیاهی استفاده کنید. البته توصیه ی اول، کم چرب بودن غذاست. در مرحله دوم توصیه می شود که روغن مصرفی، کانولا باشد.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.